Alături de alte 30 de persoane, femeia din România care și-a păstrat anonimatul, a fost ademenită în Marea Britanie cu promisiunea unei vieți mai bune. Dar odată ajunsă acolo a fost dusă într-o locuință din Barking, estul Londrei, cartierul numit ”Mica Românie” de presa britanică, scrie The Mirror.

Aici a fost cazată într-o casă cu trei dormitoare în care locuiau în jur de 30 de persoane și care era plină de gândaci. Apoi a fost obligată să facă curățenie în camere de hotel și primea doar 1,8 lire sterline pe oră.

Românca a fost una dintre victimele fraților Valentin, Grigore și Alexandru Lupu, care au adunat o avere de 2,5 milioane de lire sterline din exploatarea muncitorilor români duși la muncă în Marea Britanie.

Povestind despre condițiile în care a fost obligată să trăiască, femeia a povestit că: „În mijlocul încăperii era o perdea, care despărțea paturile în care dormeau femeile de cele în care dormeau bărbații”.

„Mă schimbam în baie, dar nu îmi era ușor să dorm în pijamale pentru că perdeaua se dădea la o parte de fiecare dată când cineva trebuia să ajungă la ușă. Aveam apă caldă, dar se oprea exact în timp ce făceam duș. Primeam apă cu rația”, a mai spus românca.

Ea a declarat că lucra în jur de opt ore pe zi, șapte zile pe săptămână, cu o zi liberă la fiecare două săptămâni.

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni
Recomandări

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni

Trei frați români, membri ai unei grupări criminale din Ilford, Marea Britanie, au fost condamnați vineri la 28 de ani de închisoare de către Tribunalul din Blackfriars Crown.

Valentin Lupu (25 de ani), Grigore Lupu (39 de ani) și Alexandru Lupu (43 de ani) au fost găsiți vinovați de trafic de persoane și exploatare (sclavie modernă).

Instanța a stabilit că faptele s-au petrecut în perioada iulie 2015 – octombrie 2018, timp în care gruparea infracțională aducea persoane în Marea Britanie, pentru a le exploata.

Victimele erau păcălite că vor fi plătite cu 500 de lire sterline pentru 30 de zile de muncă, dar în schimb erau lăsate fără carte de identitate și forțate să locuiască în case supraaglomerate din estul Londrei.

În octombrie 2018, în urma unei acțiuni de amploare, care a avut loc desfășurată în Londra și în România, în octombrie 2018, autoritățile au descoperit 33 de victime: 24 de bărbați 4 femei și cinci copii.


Citește și: Dragnea nu e VIP în pușcărie. Fostul lider PSD și președinte al Camerei Deputaților e tratat ca un deținut de rândIlie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens
HOROSCOP

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens