De Mihai Niculescu,

„Drona doborâtă a aparținut cu siguranță unei țări străine. Epava a fost recuperată și este cercetată”, a declarat Gholamreza Shariati, guvernatorul provinciei Iranului din sudul Khuzestanului, transmite Reuters.

Anterior, presa iraniană a informat că armata a doborât o dronă deasupra orașului port Mahshahr din Golful provinciei Khuzestan, fără să ofere detalii suplimentare. Nu este clar însă dacă este vorba despre o dronă militară sau una civilă și de unde provine aceasta.

SUA nu au comentat incidentul.

„Drona a fost doborâtă în spațiul aerian al Iranului, de o rachetă Mersad sol-aer” a comunicat agenția de știri Tasnim

Postul de limbă arabă din Iran al-Alam TV a transmis următoarele: Locuitorii orașului port Imam Khomeini au auzit sunetul unei rachete, vineri dimineață”.

În iunie, Iranul a doborât o dronă de supraveghere fără echipaj aparținând SUA, despre care armata Gărzii Revoluționare a spus că zbura peste sudul Iranului.

Însă, Washingtonul a declarat că drona americană a fost doborâtă de Iran în spațiul aerian internațional deasupra Strâmtorii Hormuz din Golf.

Relațiile dintre Iran și Statele Unite s-au agravat de anul trecut, când președintele Donald Trump s-a retras din acordul nuclear cu Teheranul din 2015 și a reluat sancțiunile asupra acestei țări.

Sursa foto: Wikipedia

Citeşte şi:

Cum și-a salvat un copil frații din ambuscada din Mexic, în care au fost uciși nouă membri ai familiei sale. A mers 23 de kilometri pe jos după ajutor

Adrian Coman, românul căsătorit cu un bărbat, poate să voteze. Ministrul de externe a dispus emiterea pașaportului său

În mintea infractorului, partea a doua. Profilerul Poliției Române care îl analizează pe Gheorghe Dincă: “Este un coşmar când cel audiat nu ştie dacă spune adevărul sau dacă minte”

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”
GSP.RO

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente