De Mirela Neag, Cătălin Tolontan,

”Vom distribui următorul comunicat: în momentul de față situația epidemiologică de la Institutul de Urgențe Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu este gestionată conform reglementărilor legale în vigoare, fără a pune în pericol starea de sănătate a personalului medical sau a pacienților. Activitatea medicală se desfășoară în condiții normale”, sună comunicarea internă, distribuită duminică dimineața de către conducere către medicii și asistenții de la CC Iliescu.

Institutul pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu

De aici, joi seara ajunsese la Balș un doctor confirmat cu COVID-19. 

Medicii au relatat pentru Libertatea că ancheta epidemiologică a DSP fost superficială. 

Dar nu doar cei de la DSP au greșit. Ca să fim sinceri, i-a îngreunat și faptul că de la conducerea noastră nu s-a spus exact cu câți colegi a avut contact medicul.

Cadru medical:

Mesajul de azi de la conducere încearcă să liniștească personalul celui mai bun spital din București pe afecțiuni cardio. 

O altă comunicare a venit către medici, asistente și infirmieri din partea comandantului Spitalului Militar Central (SMC). ”Ni s-a transmis că toată secția Cardio 1 va fi testată”, a spus un medic pentru ziar.

Chiar ieri, sâmbătă, asistentă șefă de la secția de Cardiologie 1 de la SMC a fost internată la Balș. ”Un șef de secție și o infirmieră au și ei simptome”, au precizat colegii lor.

10 cadre medicale ale secției au fost trimise la izolare acasă, cu promisiunea că vor fi testate săptămâna viitoare. 

Duminică s-au confirmat și doi pacienți pozitivi cu COVID-19 la SMC și personalul a fost anunțat că va fi testat.

Afaceri păguboase. Cum a pierdut România 4 miliarde de euro
Recomandări
Afaceri păguboase. Cum a pierdut România 4 miliarde de euro
 

Toate aceste îmbolnăviri grăbesc declanșarea Scenariului 4 în România. Conform anunțului lui Alexandru Rafila de pe Digi 24, ”Scenariul 4 poate fi pornit luni sau marți”. 

În acest scenariu, medicii bolnavi cu COVID-19, dar asimptomatici, vor merge la lucru și vor tratat doar pacienți cu coronavirus. 

Marea problemă, așa cum se conturează ea acum, e că tot mai multe spitale care nu erau destinate îngrijirii celor infectați cu virusul pandemiei încep să înregistreze cazuri, printre medici sau pacienți.

Citeşte şi:

Din ce trăiesc menajerele și ”meseriașii” din case? Au cinci copii și și-au pierdut joburile din cauza coronavirusului

Vine Scenariul 4 al COVID-19 și avem doar 1.300 de paturi cu ventilatoare. Cum a comandat România un singur ventilator în Germania și acesta refuzat?

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite