Mergi direct la conținut »
Elevii care au probleme la învățătură ar putea face ore suplimentare la școală! Măsura pe care vrea să o implementeze Ecaterina Andronescu chiar din acest semestru
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Elevii care au probleme la învățătură ar putea face ore suplimentare la școală! Măsura pe care vrea să o implementeze Ecaterina Andronescu chiar din acest semestru

Elevii care au probleme la învățătură ar putea face ore suplimentare la școală! Măsura pe care vrea să o implementeze Ecaterina Andronescu chiar din acest semestru

Ecaterina Andronescu, Ministrul Educației, a anunțat o măsură revoluționară, pe care vrea s-o implementeze chiar din semestrul al doilea. Ea vrea ca elevii care au probleme cu învățătura să face ore "remediale" la școală.

Ecaterina Andronescu n-a putut să răspundă dacă profesorii vor fi plătiți suplimentar pentru aceste ore, unde se vor efectua aceste cursuri, știută fiind penuria de săli de clasă și nici cum vor fi convinși copiii să stea peste program, a anunțat edupedu.ro.

Ecaterina Andronescu vrea ca această măsură să fie impusă chiar din semestrul al doilea al actualului an școlar, care urmează să înceapă pe 11 februarie.

„Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în 2018 la clasa a VIII-a, adică am avut 36% dintre copii care nu au luat nota 5 la examenul de Evaluare Națională și am avut spre 40% cei care nu au promovat exameul de Bacalaureat, ceea ce ne nemulțumește. 

Ca urmare niște măsuri imediate se referă la încercarea de a avea în acest semestru pregătire remedială, prin ore suplimentare pentru cei care se manifestă în clase, fie că vorbim de ciclul primar sau gimnazial cu aceste abateri de la linia corectă a acumulărilor. Abateri de la program”, a spus Ecaterina Andronescu.

„Trebuie să găsim săli de clasă”

Iată, în continuare, dialogul ministrului cu un moderator de la Antena 3 despre acest subiect: 

Moderator: – Unde le faceți și cu cine le faceți, că eu știu că nu prea sunt locuri în școli?

Grindeanu a împărțit funcții pentru fetele a doi senatori PNL și PSD. Mediile pe care le-au obținut, după proba scrisă și interviu
Recomandări

Grindeanu a împărțit funcții pentru fetele a doi senatori PNL și PSD. Mediile pe care le-au obținut, după proba scrisă și interviu

Ecaterina Andronescu: – În școală, cu învățătorii pentru învățământul primar și cu profesorii din gimnaziu…

Moderator: – Adică îi țineți după ore, sau cum se va întâmpla, concret?

Ecaterina Andronescu: – Da. O să găsim această formulă. Pentru învățători este mai simplu, o să găsim și pentru profesori, pentru că nu putem să spunem „nu suntem în stare să facem nimic” și an de an adunăm copii care nu fac față.

Moderator: – Dar sunt săli de clasă? Vă întreb pentru că este o problemă reală.

Ecaterina Andronescu: – Da, trebuie să găsim săli de clasă. Nu pentru toți copiii, nu pun problema tuturor celor care sunt într-o clasă ci acelora care au rămâneri în urmă de la nivelul respectiv al clasei.

Moderator: – Cât de repede se va implementa această chestiune cu orele remediale?

Ecaterina Andronescu: – Din semestrul doi încercăm să facem această chestiune.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea


Statul român nu decontează diagnosticarea uneia dintre cele mai înspăimântătoare afecțiuni! Cum se descurcă un cuplu tânăr cu o boală fără remediu!

Close
Închide
  Close