Mergi direct la conținut »
Editorial de Claudiu Săftoiu. Apelul demnității naționale: fără Dăncilă-premier, la preluarea Președinției UE de către România
Ştiri Libertatea > Ştiri > Editorial de Claudiu Săftoiu. Apelul demnității naționale: fără Dăncilă-premier, la preluarea Președinției UE de către România

Editorial de Claudiu Săftoiu. Apelul demnității naționale: fără Dăncilă-premier, la preluarea Președinției UE de către România

Îmi vine în minte un banc mai vechi, din categoria ”Întrebare la Radio Erevan: Cum se pronunță corect: Iran sau Irak?” Aș pune pariu că, la această întrebare, pusă cu morgă, primul-ministru Viorica Dăncilă ar alege, cu senină convingere, varianta”corectă”, nu-i așa? Fără să sesizeze faptul că nu e vorba de una și aceeași țară, ci de două țări diferite, care au nume - cum altfel? - diferite. Aici ne aflăm, când privim la al treilea și cel mai nătâng guvern Liviu Dragnea: în fața unui prim-ministru definitiv incult, cu un bagaj informațional minim, cu o instrucție în societate la limita unui ”bună ziua” îngăimat nesigur, cu ochii pe fereastră și mereu însoțit de un zâmbet larg, bun la toate. 

Primul-ministru al României a confundat, într-o vizită oficială în Muntenegru, numele capitalelor a două țări – Muntenegru și Republica Kosovo -, adică Podgorica și, respectiv, Priștina. Desigur, doamna Dăncilă nu a realizat ce ofensă naționalistă impardonabilă a făcut. Pentru o așa jignire, niște mutenegreni extremiști ar fi scos pe loc briceagul, ca să îndrepte fix la beregată confuzia ce readuce în prezent un trecut amarnic de sângeros. Doamna Dăncilă, nevinovată ca un prunc, nu știe câte zeci de mii de muntenegreni s-au sacrificat în istorie, pentru recunoașterea ca popor distinct, trecut prin dominație italiană, apoi capturat și ulterior desprins din fosta Republică Federativă Socialistă Iugoslavia, a lui Iosip Broz Tito. Poporul muntenegrean își merită respectul istoric cuvenit.

Etalarea incapacității doamnei Dăncilă ca prim-ministru este exclusiv responsabilitatea lui Dragnea

Oare ce mai trebuie să mai spună și să mai facă marioneta jenantă a lui Liviu Dragnea, pentru ca România să scape de cel mai rușinos, îngălat și abisal de incult prim-ministru pe care l-a avut vreodată? Să confiști poziția de prim-ministru al României, pentru un personaj rușinos de incapabil, este un motiv suficient pentru ca președintele PSD să fie exclus din viața politică, pentru atentat la reputația și demnitatea națională a României.

Incinerarea porcilor și cazanele hitleriste din capul lui Daea

Nu numai premierul Dăncilă dă în gropi. Mai toți miniștrii răsuciți pe mustața lui Dragnea sunt vai și amar. Petre Daea, agricultorul inspirat de oaia românească milenară, căinează incinerarea porcilor, comparând procedeul cu incinerarea evreilor, la Auschwitz. Mai mult, ministrul PSD se afundă și mai tare în ridicol, când își cere scuze pentru enorma comparație: zice că a vrut doar să exprime ”durerea sufletească”, nu să jignească. De fapt, Daea s-a scuzat cu gândul tot la porcii arși, nicidecum la etnia evreiască.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

Un cabinet de zevzeci, pentru anul Centenar

Sincopele guvernării sunt pe măsura amatorismului, a educației la piciorul broaștei, pe care le probează cei mai mulți dintre miniștrii PSD-ALDE. Inițiativele acestora arată grave și periculoase carențe profesionale. Numai în ultimele zece zile, am aflat cum își dau cu stângul în dreptul oamenii PSD-ALDE: ”Legea offshore”, ticluită cu cântec de Dragnea, se va întoarce în Parlament, după promulgare – adică va face stânga-împrejur și nu va fi aplicată; anunțul pompieristic făcut de ministrul Orlando Teodorovici, de plafonare a prețului gazului la producător, a intrat în coliziune cu majorarea prețului gazului, de către ANRE, cu 5,3%, de la 1 august; trâmbițata amnistie fiscală se face, dar până atunci, vezi bine, nu se face; salariile cresc, printr-o curbă a descreșterii înșelătoare și total nereală. O harababură cu iz de amenințare la siguranța națională, pentru proastă guvernare, este ceea ce se întâmplă, când țara a intrat în concediu.

Cum arată Reghecampf după ce a slăbit 15 kilograme. Nu ține nicio dietă! „Toată carnea vine de acolo”
Recomandări

Cum arată Reghecampf după ce a slăbit 15 kilograme. Nu ține nicio dietă! „Toată carnea vine de acolo”

 

Un prim-ministru PSD pentru rușinea noastră

Este sub demnitatea României să fie reprezentată de Viorica Dăncilă la preluarea Președinției rotative a UE, de la 1 ianuarie 2019. ”Premierița” Viorica Dăncilă trebuie extrasă urgent din dispozitivul politicii românești la vârf.  Destul că o știe și Papa de la Roma.  Destul că, timp de nouă ani, am fost reprezentanți de un asemenea specimen, în Parlamentul European. Pentru că ne-am pricopsit cu Viorica Dăncilă, Dragnea nu va fi uitat niciodată. De fiecare dată când vom mai vota. Fiindcă știm ce ne așteaptă de la PSD. Vorba olteanului deștept: ”Ne prostiră, cu ”Prostilă”, dar numai o dată”.


Claudiu Săftoiu (autorul este doctorand în informații și securitate națională la Universitatea Națională de Apărare „Carol I’. A fost Președinte-Director General al Televiziunii Române (2012 – 2013). A fost Director al Serviciului de Informații Externe (2006-2007). A fost consilier prezidențial (2004-2006). A publicat numeroase materiale de presă (interviuri, comentarii, analize politice și sociale, ca redactor șef-adjunct la „Evenimentul Zilei’ (1995-1998), „Privirea’ (1999-2000), „Oameni în top’ (2000-2003). A lucrat la PRO-FM, Radio Total (1991-1994). A fost trainer de presă la Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și la Fundația pentru Pluralism (FpP), în perioada 2000-2004) și consultant politic în mediul privat. Este autor al primului manual de jurnalism politic din România: „Jurnalismul politic – manipularea politicienilor prin mass-media, manipularea mass-media de către politicieni’ (Editura Trei, 2003).

Close
Închide
  Close