De Bobi Neacșu,

De teama că virusul s-ar putea răspândi în orașul lor, localnicii din Novi Sanzhary au protestat violent împotriva autorităţilor care au evacut conaţionalii din provincia chineză Hubei. Protestatarii au ars cauciucuri şi au aruncat cu proiectile spre autobuzele care transportau persoanele evacuate.

Geamurile a cel puţin două autobuze au fost sparte, scrie Mediafax, care citează New York Times. Autorităţile au intervenit cu sute de poliţişti pentru a menţine ordinea. Tensiunile au escaladat după ce protestatarii au blocat un pod de pe traseul spre spitalul unde vor fi ţinuţi în carantină cei evacuaţi din China.

În cele şase autobuze care se aflau suspecţii de coronavirus se aflau 45 de ucraineni şi 27 de cetăţeni străini, care au fost aduşi joi cu avionul din China.

Autorităţile ucrainene au subliniat că toţi pasagerii au fost examinaţi medical de două ori înante de a primi permisiunea să zboare, însă protestatarii nu au fost mulţumiţi.

Un protestatar a sugerat ca toţi suspecţii de coronavirus să fie duşi la Cernobîl, locul dezastrului nuclear din 1986. De asemenea, localnicii au mai sugerat ca supecţii de coronavirus să fie duşi la preşedintele Zelenski acasă.

Președintele țării, Zelenski, i-a asigurat pe cetăţeni că nu există niciun pericol de îmbolnăvire, însă există ameninţarea „să uităm că suntem cu toţii oameni”.

Incidentul ar fi pornit de la un email cu informaţii false, transmis în numele Ministerului Sănătăţii, care sublinia că mai multe dintre persoanele evacuate au fost infectate cu coronavirus.

Peste 75.500 de cazuri de infectare cu noul virus din China au fost înregistrate până acum. 2.247 dintre persoanele care s-au îmbolnăvit au murit. Marea majoritate a cazurilor și a deceselor sunt însă în China.

Citeşte şi:

Ministerul de Externe a confirmat moartea unui român în atacul din Germania. Victima este un tânăr de 23 de ani din comuna giurgiuveană Singureni, plecat la muncă

„Parasite” în pădurile României. O familie trăiește într-un grajd și speră că într-o zi își va putea construi o casă doar pentru ea

Dreptate după 11 ani pentru o fetiţă violată, pe care magistraţii români nu au crezut-o! ”Se îmbrăca sumar”, au concluzionat judecătorii

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor
HOROSCOP

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor