Mergi direct la conținut »
Episcopia caută soluții urgente să transporte la Iași miile de credincioși care vor să-l vadă pe Papa Francisc
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Episcopia caută soluții urgente să transporte la Iași miile de credincioși care vor să-l vadă pe Papa Francisc

Episcopia caută soluții urgente să transporte la Iași miile de credincioși care vor să-l vadă pe Papa Francisc

Episcopia Romano-Catolică din Iași este copleșită de numărul mare de credincioși dornici să vină pe 1 iunie la întâlnirea cu Papa Francisc, care va face o vizită de trei zile în România. Prelații caută deja soluții ca să găsească suficiente mijloace de transport cu care să poată fi aduși la Iași toți cei care vor să-l salute pe Suveranul Pontif.

Reprezentanții episcopiei spun că este un interes atât de mare pentru vizita Sfântului Părinte la Iași încât se pune deja problema găsirii unor mijloace de transport suficiente cu care să fie aduși la Iași credincioși din Focșani, Onești, Bacău, Piatra Neamț, Vatra Dornei, Suceava, Galați, Vaslui etc

„Dat fiind faptul că e nevoie de urgentarea pregătirii deplasării la Iași a credincioșilor comunităților noastre, se impune să fie găsite autobuze, microbuze, trenuri speciale care vor porni din marile orașe și centre ale diecezei”, spun reprezentanții Episcopiei Romano-Catolice din Iași.

Din februarie, preoții vor începe să facă liste cu cei interesați de vizita din 1 iunie de la Iași a Papei Francisc, în condițiile în care accesul în zona din apropierea scenei sau altarului de pe care va vorbi Suveranul Pontif se va face doar pe baza unor bilete gratuite sau invitații.

Cel mai probabil, Papa Francisc le va vorbi credincioșilor în Piața Palatului Culturii, dar accesul cu biletele se va face doar din zona cea mai apropiată de scenă, în rest accesul fiind liber. De asemenea, Papa se va plimba printre credincioși cu celebrul Papamobil, îi va saluta și va vorbi cu aceștia.

Reprezentanții Episcopiei Romano-Catolice din Iași au primit deja unele cereri pentru bilete și acces de la comunitățile catolice mari din țările vecine, precum Polonia, și au desemnat un reprezentant care să asigure și accesul acestora. În total, echipa de la Episcopie care se ocupă de vizita Papei e compusă din zeci de preoți, responsabilitățile fiind împărțite pe sectoare precum voluntari, copii, tineri, familii, tehnic, bolnavi sau persoane în vârstă.

Preasfințitul Petru Gherghel, episcop-catolic de Iași, a anunțat că pentru eveniment va fi adusă icoana Maicii Domnului de la sanctuarul de la Cacica, considerată a fi una dintre cele mai importante și căutate din țară.

Citește și: GALERIE FOTO/ Cea mai mare expoziție de jucării, în podul Muzeului de Istorie al Bucovinei. Geta și Liviu, replica românească a păpușilor Barbie și Ken

Close
Închide
  Close