De Cristian Anton,

Publicarea de către RISE Project a materialului despre afacerile lui Dan Barna cu fonduri europene a împărțit opinia publică în două tabere. Una consideră că este doar o comandă politică împotriva candidatului USR la președinție, alta că politicianul s-a compromis. Și în rândul formatorilor de opinii cazul Barna e văzut diferit.

”A avut dreptate să publice RISE dezvăluirile despre Barna? Da. De ce acum a publicat RISE dezvăluirile despre liderul USR? De d-aia! Să se mire conspiraționiștii”, scrie Eugen Istodor în editorialul său publicat pe HotNews.

Eugen Istodor afirmă că RISE nu este controlat de SRI, SIE sau KGB, iar acest proiect aplică ”o nouă etică a noului jurnalism”: ”Fără mamă, fără tată, fără Dumnezei”.

RISE nu-i unic, dar face deja parte dintr-o oază de jurnaliști, pe care-i numărăm și sunt tot mai puțini. Ori, în această nouă etică existentă, singura șansă este jurnalismul fără mamă, fără tată, fără Dumnezei. Problema este alta. Publicul, în marea majoritate, și-a pierdut discernământul.

Eugen Istodor, într-un editorial HotNews:

Jurnalistul notează că orice votat trebuie să „dea votul în cunoștință de cauză”, iar acum „tabloul este complet”: „Iohannis, întrebări privind casele din Sibiu. Barna, întrebări privind administrarea banilor europeni (nu deturnare fonduri, ci prost management). Dăncilă, certitudini privind incompetența. Diaconu, certitudini privind incompatibilitățile sale funcționale cu politica (încălcarea legii privind compatibilitatea manager teatru – parlamentar, nepriceperea sa în treburi europene). ETC.”, mai spune el.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

Alina Mungiu Pippidi vorbește despre „jurnalismul de investiție servit”

Cu totul altfel vede lucrurile Alina Mungiu Pippidi, care, într-un editorial publicat în Adevărul, reia ideea că RISE Project este controlat de serviciile secrete și vorbește despre ”jurnalismul de investigaţie servit”, .

”Faţă de jurnalistul de investigaţie de altădată, care pleacă pe fir, jurnalistul de azi capătă o valiză de documente confidenţiale (de la un serviciu al statului care nu ar avea altfel dreptul să le utilizeze ca dovadă în procese), mai face câteva verificări, dă un telefon la cel incriminat şi gata investigaţia. Totul e pe faţă”, consideră Alina Mungiu Pippidi.

Ea amintește și dezvăluirile făcute de RISE Project despre Liviu Dragnea, afirmând că Dan Barna victima unui mecanism al serviciilor care a fost tolerat în cazul fostul lider PSD.

”Când a fost povestea cu valiza lui Dragnea, ca şi cu locurile lui din avionul de Brazilia dezvăluite de Rise P, am scris prompt că nu e normal ca serviciile secrete să introducă asemenea informaţii private pe piaţă prin intermediul jurnaliştilor (este chiar ilegal)”, a scris Pippidi.

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit
Recomandări

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit

 

Fiind vorba de Dragnea, nimănui nu i-a păsat, că sensibilitatea la stat de drept, adică la domnia procedurilor indiferent de persoane, e zero la români. Ceea ce s-a tolerat atunci cu cel mai nepopular personaj e repetat cu cel mai popular, Dan Barna, şi acum deodată RISE P devine SRI, SIE etc

Alina Mungiu Pippidi, editorial Adevărul:

RISE Project a publicat pe 15 octombrie un articol despre afacerile lui Dan Barna, în care îl acuză că este ”supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE”.

După publicarea materialului, Departamentul pentru Luptă Antifraudă (DLAF) a anunțat că verifică proiectele cu fonduri europene derulate de Dan Barna.Candidatul USR la prezidențiale a spus că ”orice verificare și reverificare este bine venită”, dar a lansat și o serie de acuzații la adresa celor de la RISE Project, despre care a spus că sunt controlați din Columbia.

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine