MENIU CAUTĂ
02 Apr. 2016 18:22

VIDEO EXCLUSIV| Mascați cu arme de asalt în metroul bucureștean! Libertatea a surprins trupe speciale de luptători cu puști semiautomate

Distribuie

Jandarmi cu arme de asalt au fost surprinși de fotoreporterul Libertatea în cursul zilei de astăzi pe magistrala Berceni-Pipera. Situația, absolut intrigantă pentru călătorii care au asistat uluiți la această prezență ”specială” este explicată de către reprezentanții Jandarmeriei că ar fi una normală, ba mai mult, aceștia susțin că ar trebui să ne obișnuim să-i vedem mascați pe toate rutele subterane.

Călătorii care mergeau în această după-amiază cu metroul pe ruta Berceni-Pipera au asistat cruciți la o scenă care i-a făcut să se gândească că s-a instituit o stare de urgență în urma unei alerte. Și asta pentru că trupe speciale de luptători, care țineau la piept arme de asalt, au flancat ușile unui metrou pe interior și studiau atent fiecare mișcare a călătorilor.
jandarm2
Această prezență aparent ciudată a militarilor, mai ales în contextul evenimentelor petrecute în Bruxelles,  i-a făcut pe mulți să se agite, însă oficialitățile spun că nu ar trebui să ne îngrijoreze, ci mai degrabă… să ne obișnuim.
jandarmi

”Aceștia sunt luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție din cadrul Jandarmeriei, cunoscuți drept mascați, însă nu există nicio legătură cu contextul actual (n.r. atentatele din Bruxelles). Există un protocol încheiat de doi ani care prevede astfel de misiuni de patrulare. Armele din dotare sunt semiautomate”, a explicat pentru Libertatea Marius Militaru, reprezentant oficial al Jandarmeriei.

Fotografii: Dumitru Angelescu 

Citește mai multe despre mascati pe Libertatea.

Comentarii