Sunt anumite alimente care pot ajuta organismul să lupte cu anumite boli, ba chiar mai mult pot inhiba apariţia unor maladii grave cum ar fi cancerul.
Expertul de renume mondial, Wiliam Li din cadrul Universităţii Cambridge, a căutat noi terapii alternative anti-cancer şi a descoperit o serie de alimente care pot fi consumate pentru a avea suces în lupta cu această gravă afecţiune. Cercetătorul spune că, în decursul vieţii, aproape sigur fiecare perosoană va dezvolta un tip de cancer, un fel de micro-tumori, neagresive, care pot rămâne în acest stadiu. Însă, există posibilitatea ca mecanismul angiogenezei să se defecteze, iar atunci corpul uman începe să producă capilare în jurul acestora şi hrănesc cancerul care începe să-şi facă de cap.
Wiliam Li spune că inhibitorii de angiogeneză stopează acest proces şi taie practic capilarele care alimentează tumora. Exact aşa se întamplă şi în terapiile anti-cancer de acest gen. Însă, de-a lungul cercetărilor, s-a observat că sunt mai multe alimente care au exact aceleaşi proprietăţi inhibitoare precum noile terapii şi sunt capabile să oprească angiogeneza.
Unele dintre cele mai puternice alimente şi vitamine care pot împiedica acest proces sunt:
– vitamina E
– turmericul
-ceaiul negru si verde
– lavanda
-glucozamina
– broccoli
– conopida
– citricele
– strugurii roşii
– kale
-usturoiul
-soia.
Dacă eşti interesat de terapii alternative, află şi ce este reflexoterapia – beneficii şi contraindicaţii!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro