MENIU CAUTĂ
28 Feb. 2018 18:28 , de Daniel Ionașcu

Expert: 42% din site-urile de comerț electronic din lume folosesc WordPress. Ce trebuie să faci dacă vrei să îți deschizi magazin online

Distribuie

Cele mai mari companii din top 500 în lume își construiesc site-urile pe platforma WordPress, 30% din site-urile din lume fiind realizate cu ajutorul acesteia, spune Cătălin Jilavu, fondator și director general al Digital Craft Agency. Acesta mai spune că 42% din magazinele online folosesc extensia Woocommerce, care funcționează pe bază de Wordpress, iar 60% din totalul CMS-urilor, adică a sistemelor de manageriere a conținutului, sunt tot WordPress.

Platforma WordPress este deținută de către compania Automatic și a fost lansată în anul 2005. Între principalele companii care folosesc WordPress se află televiziunile CNN, BBC și CBS, agenția de știri Reuters, revista Fortune, dar și grupul auto Volkswagen ori producătorul de electronice Sony.

În 2014, Automatic a strâns de la investitori 160 de milioane de dolari, operațiune care a evaluat compania la 1,16 miliarde de dolari.

Site-ul este oglinda online a companiei

În prezent consumatorii caută pe Google informații despre produsele pe care urmează să le achiziționeze, accesează websiteuri dedicate review-urilor de produse și își scriu permanent părerile pe cea mai mare rețea de socializare, Facebook. Prin urmare, prima impresie în online este colosală. Utilizatorii te judecă în funcție de website și decid, astfel, dacă te vor mai vizita în funcție de cum te prezinți printre kilobiți, se arată într-un comunicat al Digital Craft.

„Este foarte probabil ca utilizatorii să te evite, odată ce au considerat că websiteul tău nu reflectă acel tip de experiență pe care îl caută la un business', spune Cătălin Jilavu.

„Să nu ai un website înseamnă să ratezi oportunități majore. Dar, în același timp, să ai un website care nu arată deloc prezentabil îți face businessul să pară și mai rău', atenționează antreprenorul.

Firma a pus la bătaie mai multe oferte pentru cei care vor să își deschidă mici afaceri sau care au fost admiși în programul Start-up Nation.

Ce este WordPress și de ce contează

Acesta spune că WordPress este platforma ideală pentru realizarea unui site deoarece nu îți trebuie multe cunoștințe tehnice.

De asemenea, în lumea de azi nu mai e de ajuns să ai un simplu site, acesta trebuind optimizat pentru motoarele de căutare precum Google sau Bing.

Concomitent, WordPress este un sistem modular, care permite adăugarea de tot soiul de noi funcții. Potrivit lui Cătălin Julavu, există 55.000 de module gratuite ce pot adăugate.

În fine, cum amenințările cibernetice sunt tot mai mari, WordPress oferă actualizări gratuite.

Comentarii