Mergi direct la conținut »
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > FOTO/Un mort și doi răniți, după ce un muncitor a lovit cu un utilaj forestier un proiectil din Al Doilea Război Mondial

FOTO/Un mort și doi răniți, după ce un muncitor a lovit cu un utilaj forestier un proiectil din Al Doilea Război Mondial

Explozie în localitatea Asău, din Bacău. Un muncitor a lovit cu un utilaj forestier un proiectil din Al Doilea Război Mondial. În urma deflagrației, o persoană și-a pierdut viața, iar alte două au fost grav rănite.

FOTO: ISU Bacău

Explozia a avut loc luni seară, în localitatea băcăuană Asău, la o exploatare forestieră, după ce un muncitor a lovit cu ciocanul un proiectil din Al Doilea Război Mondial.

Cinci persoane (aparţinând unei societăţi din Comăneşti, care avea exploatare forestieră autorizată), care se aflau în timpul liber, cazaţi într-un vagon amenajat în rampa de încărcare a lemnului exploatat, au plecat în pădure. Au revenit în jurul orei 17:00, iar unul din ei, un tânăr de 26 de ani, a  gaăit un proiectil, de 75 de mm, din cel de-Al Doilea Război Mondial. A luat un utilaj forestier şi a lovit proiectilul cu lama, pentru a-i scoate pulberea. Proiectilul a explodat, iar omul a murit pe loc. În deflagraţie au mai fost rănite două persoane, un bărbat de 38 de ani, transferat la Iaşi, şi un altul de 26 de ani, internat la Bacău.

„S-a produs o explozie, este un element de muniţie de război. Au fost înregistrate 3 victime. Echipaje de terapie intensivă au ajuns la faţa locului. Specialiştii caută şi alte astfel de proiectile rămasse neexplodate. Se va face o anchetă, pentru împrejurări. Cei 3 bărbaţi erau muncitori la exploatarea forestieră”, a declarat, pentru desteptarea, purtătorul de cuvânt ISU Bacău.

Răniții au fost transportați pe stadionul din comunca Asău, de unde au fost preluați de un elicopter SMURD. La fața locului au fost trimise două elicoptere SMURD, a precizat secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, conform Mediafax.ro.

Cu 40 de cazuri COVID la personal, managerul Spitalului Universitar spune că ”șefii de secție nu se înțeleg unii cu alții” și a decis ”imixtiune militară”
Recomandări

Cu 40 de cazuri COVID la personal, managerul Spitalului Universitar spune că ”șefii de secție nu se înțeleg unii cu alții” și a decis ”imixtiune militară”

 

„Din păcate este vorba despre un decedat, alte două persoane au fost rănite în această explozie. Nu ştim cu exactitate starea în care se află cele două persoane. Am trimis două elicoptere SMURD, unul dintre ele a şi ajuns deja. Cel mai probabil cele două persoane vor fi transportate fie la Iaşi, fie la Galaţi”, a explicat Raed Arafat.

A fost deschisă o anchetă şi se fac cercetări pentru nerespectarea regimului materialelor expozive, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

În septembrie 2007, la Ciobănuş, un obuz de 82 de mm a explodat la o cabană unde mai mulţi tineri petreceau absolvirea Academiei de Poliţie de către unul dintre ei. Evenimentul s-a soldat cu un mort şi cinci răniţi grav. Erau în curte când unul dintre ei a găsit un proiectil şi a venit să-l arate celorlalţi. În acel moment l-ar fi scăpat pe sol şi a explodat.

Close
Închide
  Close