FOTO: ISU Bacău

explozie bacau 4Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Explozia a avut loc luni seară, în localitatea băcăuană Asău, la o exploatare forestieră, după ce un muncitor a lovit cu ciocanul un proiectil din Al Doilea Război Mondial.

Cinci persoane (aparţinând unei societăţi din Comăneşti, care avea exploatare forestieră autorizată), care se aflau în timpul liber, cazaţi într-un vagon amenajat în rampa de încărcare a lemnului exploatat, au plecat în pădure. Au revenit în jurul orei 17:00, iar unul din ei, un tânăr de 26 de ani, a  gaăit un proiectil, de 75 de mm, din cel de-Al Doilea Război Mondial. A luat un utilaj forestier şi a lovit proiectilul cu lama, pentru a-i scoate pulberea. Proiectilul a explodat, iar omul a murit pe loc. În deflagraţie au mai fost rănite două persoane, un bărbat de 38 de ani, transferat la Iaşi, şi un altul de 26 de ani, internat la Bacău.

INVESTIGAȚIE din Zürich. Mii de românce cad victime rețelelor ce alimentează comerțul cu sex, o afacere de peste 3 miliarde de euro. Activist: „În Elveția, animalele sunt tratate mai bine decât aceste femei”