Mergi direct la conținut »
Expresia ”Summa cum laude” a fost cenzurată de pe un tort pentru ca angajații au crezut că e ceva obscen
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Expresia ”Summa cum laude” a fost cenzurată de pe un tort pentru ca angajații au crezut că e ceva obscen

Expresia ”Summa cum laude” a fost cenzurată de pe un tort pentru ca angajații au crezut că e ceva obscen

Expresia ”Summa cum laude” a fost cenzurată de pe un tort pentru ca angajații au crezut că e ceva obscen după ce un program pe calculator a interpretat greșit un cuvânt din latină.

O mamă voia să sărbătorească absolvirea fiului său cu un tort pe care voia să scrie în latină ”Summa cum laude” (n.r. onoruri maxime – expresie folosită pentru absolvenții cu medii foarte mari). Dar angajații magazinului la care a dat comanda de tort au refuzat să scrie mesajul din cauza cuvântului ”cum” care în limba engleză are conotații sexuale vulgare.

Clienta, Cara Koscinski, a relatat pățania pe contul său de Facebook iar de pe rețelele de socializare, iar povestea a devenit virală. ”Publix a refuzat să scrie cuvintele ‘Summa cum laude’ crezând că este o obscenitate”, a scris Coscinski pe contul său.

Cu toate că femeia le-a explicat pe îndelete angajaților că este vorba de o expresie în limba latină, pe tort cuvântul ”cum” a fost înlocuit cu trei puncte.

Sărbătoritul, Jacob Koscinski, în vârstă de 18 ani, sărbătorit de familie după ce a absolvit cu note maxime, s-a simțit umilit de greșeala comisă de magazin și în plus a fost nevoit să explice invitaților ce a vrut mama lui să fie scris pe tort.

Cara Koscinski, care a făcut comanda de tort online a primit înapoi cei 70 de dolari şi un voucher de cumpărături la magazinele Publix drept compensaţie.


Citește și: VIDEO / Șoferul microbuzului implicat în accidentul din Ungaria ar fi făcut LIVE pe Facebook în momentul tragediei


Close
Închide
  Close