De Mihai Niculescu,

Persoanele care sunt îngrijorate că datele lor personale și detaliile despre viața de zi cu zi ar ajunge la Facebook au acum motive serioase de îngrijorare, căci Threads vrea să afle chiar și când te duci la sală.

Threads are nevoie de o cantitate uriașe de date de la utilizator, incluzând acces permanent la locație, consumul de baterie, dacă faci antrenamente la sală și multe altele, arată Business Insider.

Noua aplicație lansată de Facebook se dorește a fi rivalul Snapchat și este gândit ca un serviciu de mesagerie doar pentru cei mai apropiați prieteni, însă pentru o aplicație care se declară adepta intimității, cere accesul la o grămadă de date personale, arată sursa citată.

Lansarea vine după numeroasele scandaluri în care a fost implicat Facebook, cu privire la folosirea datelor celor 2,7 miliarde de utilizatori în scopuri comerciale sau către terțe părți.

La instalarea aplicației Threads, aceasta cere următoarele permisiuni.

-acces permanent la locația GPS

-distanța parcursă și activitățile de fitness

-nivelul bateriei

-dacă telefonul e conectat la WiFi sau funcționează pe date mobile

-lista „celor mai buni prieteni” de pe Instagram

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra
Recomandări

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra

-activarea funcției autostatus, specifică Threads.

Doar activarea celei din urmă necesită cea mai mare cantitate de date, arată sursa citată.

Dacă utilizatorul alege să bifeze toate aceste permisiuni, Facebook va accesa o serie de date personale care îi va permite să realizeze un portret intim al persoanei care folosește aplicația.

Dacă utilizatorul refuză permisiunile cerute de aplicație, nu va putea fi activată funcția de autostatus, iar prietenii nu vor ști când este activ, și nu doar activ pe aplicație, ci când s-a trezit, spre exemplu, pe baza mișcărilor. Când va percepe activitățile, aplicația va adăuga automat etichete de genul „în mișcare”, „la plajă”- când ești aproape de mare, de exemplu, sau „la sală” când ești la antrenament.

Nu este sigur dacă Facebook intenționează să folosească datele colectate prin intermediul acestei aplicații pentru plasarea de reclame, dar un reprezentant al companiei nu a răspuns solicitării Business Insider.

Sursa imagini: Business Insider

Citeşte şi:

Șapte rectori și-au câștigat dreptul la al treilea mandat, interzis prin lege, folosind călătorii în Maldive, Thailanda, Bosnia și Burundi!

Olandezul pedofil Johannes Visscher, subiectul unui documentar din 1997: „Creierul meu este o bombă”

„Polițistul și primarul zic că suntem jegoși. Dar suntem amărâți, nu jegoși”. Cazul elevei coborâte din autobuz: discriminare sau corectitudine politică?

Gigi Becali, dar de nuntă extravagant la nunta fiicei. Incredibil câți bani le-a dat mirilor! VIDEO
GSP.RO

Gigi Becali, dar de nuntă extravagant la nunta fiicei. Incredibil câți bani le-a dat mirilor! VIDEO

Horoscop 14 octombrie. O zodie are parte de momente intense
HOROSCOP

Horoscop 14 octombrie. O zodie are parte de momente intense