De Cristina Radu,

Umilința femeii nu s-a sfârșit, însă, odată cu fuga din casa bărbatului, ci a continuat în fața judecătoarei Veronica Munteanu.

Magistratul de la Judecătoria Sectorului 6 a transformat sala de judecată într-una de spectacol, i-a reproșat Irinei că nu a povestit abuzurile părinților săi, a ironizat-o și a acuzat-o că nu își asumă alegerile făcute.

“Dumneavoastră aveți această metodă de a încerca să aduceți pe nucleul ăsta de dosar de aici toate problemele din jurul dumneavoastră. (…) Vă este clar că ați ales această viață?”, sunt cuvintele judecătoarei, care a țipat pe aproape toată durata de două ore a ședinței. Un fragment din înregistrarea audio a ședinței de judecată se găsește aici.

O judecătoare a respins cererea pentru domiciliu, alta a aprobat-o

Irina se luptă în continuare să obțină custodia exclusivă a băiețelului său de 7 ani, pentru a nu mai depinde de semnătura fostului partener atunci când e nevoie să ia o decizie pentru fiul lor. Speră să se poată muta în alt oraș la finalul procesului.

Pentru început, însă, a cerut, prin ordonanță președințială, ca domiciliul copilului să fie stabilt la ea. Ordonanța este o măsură de urgență, până la hotărârea instanței în dosarul judecat pe fond.

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania
Recomandări

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania

 

Ordonanța s-a judecat tot la Veronica Munteanu, care a refuzat să stabilească domiciliul copilului la mamă, respingând, în același timp, și cererea tatălui, care voia ca băiatul să locuiască cu el.

Un prim succes a venit, însă, în dosarul pe fond, judecat de alt magistrat la aceeași instanță, care a stabilit că cel mic trebuie să locuiască cu mama.

„Orice judecător ar trebui să-și dea seama că acel copil trebuie să stea cu mama lui. Când el refuză categoric să meargă la familia din partea tatălui pentru că îi este frică, cum ai putea să-i dai copilul tatălui?”, a declarat pentru Libertatea avocatul Irinei.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

„Pe unii oameni, când iubesc, nu-i mai oprește nimic, nici legea»

Reamintim că Veronica Munteanu este același magistrat care a ironizat-o pe Elena, tânăra care a răbdat aproape trei ani bătăile și abuzurile soțului său, de dragul copilului pe care îl au împreună, despre care Libertatea a relatat.

Unii oameni, când iubesc, nu-i mai opreşte nimic, nici legea, nici judecătorul, nici preotul şi cu atât mai puţin familia. Dacă își ascultau familia, omenirea nu beneficia de povestea lui Romeo şi Julieta. De când e făcută lumea aşa se întâmplă lucrurile.

Judecătoarea Veronica Munteanu:

În niciunul dintre cazuri, magistratul nu a dorit să ofere un punct de vedere, la solicitările ziarului.

*Numele victimei a fost schimbat pentru a-i proteja identintatea.

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie