MENIU CAUTĂ
24 Iul. 2018 15:18

Femeia care și-a ucis copilul a fost internată la Psihiatrie Craiova. Declarațiile șocante ale soțului său: „A renunțat la pastile după o lună”

Distribuie

Femeia care și-a ucis copilul în timpul somnului a fost internată, în urmă cu patru luni, în Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova, după ce a avut primul episod psihotic, ea susținând și atunci că ar fi văzut diavoli. Soțul acesteia, Cătălin Pleșa, spune că Irina a urmat tratament medicamentos doar o lună, ea renunțând la pastile din cauza neîncrederii în medici.

„A fost internată la Psihiatrie cum patru luni, a fost internată 11 zile, a avut niște tratament, a luat o lună de zile tratament, după care ar fi renunțat. A mai mers la vizite la medic și mi-a zis că de comun acord ar fi zis să vadă cum îi merge fără tratament. A încercat fără medicație și într-adevăr dădea semne de revenire”, a povestit Cătălin Pleșa.

Bărbatul susține că nu cunoaște termenii medicali ai diagnosticului, însă își amintește că pe documentele medicale era specificată tulburare psihotică.

„Nu s-a mai repetat episodul cu diavolii decât acum patru luni, când a fost dusă la Spitalul de Psihiatrie cu ambulanța însoțită de poliție. Spunea atunci de diavol, că aude voci și că vorbește cu Dumnezeu”, a mai precizat Cătălin Pleșa.

Bărbatul susține că Irina a renunțat la tratament din cauză că nu avea încredere în medici, nici în altcineva și nu credea că pastilele o pot ajuta. Femeia mai reclama faptul că tratamentul o îngrășa.

„Vino repede că l-am omorât pe băiat”

Soțul Irinei a mai dezvăluit că aceasta părea confuză imediat după ce și-a sugrumat copilul de doar trei ani.

„Era speriată și confuză. A stat pe scaun până a venit poliția”, a spus acesta.

Întrebat ce i-a zis soția sa după ce și-a sugrumat copilul, acesta a spus: „Vino repede că l-am omorât pe băiat”. Jandarmul craiovean spune că și-a văzut copilul întins pe pat și i-a făcut manevre de resuscitare mecanice, după care a sunat la 112.

Irina Pleșa, femeia de 33 de ani, din Craiova, acuzată că și-a sugrumat băiețelul de trei ani în timpul somnului, a fost arestată preventiv pentru omor.

Citește și: VIDEO/ Durerea unui erou necunoscut dintr-un sat uitat de lume. Plânge după fetița pe care n-a putut s-o salveze de la înec

Citește mai multe despre Crima, pastile, psihiatrie și Tratament pe Libertatea.

Comentarii