MENIU CAUTĂ

Femeia decedată la Ginecologie a intrat în stop cardiac la scurt timp după intubaţie. Ce spune managerul spitalului din Brașov

Distribuie

Noi detalii ies la iveală, în cazul femeii din Brașov de 45 de ani, care a murit la Ginecologie. Managerul Spitalul Clinic de Obstretică Ginecologie susține că aceasta a făcut un stop cardiac imediat după intubaţie, manevrele de resuscitare, efectuate la timp, de nouă cadre medicale, rămânând fără efect.

” Femeia s-a internat cu o afecţiune ginecologică ce necesita un tratament chirurgical. Pacienta, investigată, pregătită pentru intervenţia chirurgicală, a ajuns în sala de operaţie, s-a început anestezia generală, intubaţia eurotraheală, căi venoase prinse, substanţe prezente, cadre medicale în echipă completă. La câteva momente, a intervenit stopul cardiac şi menţionez că, la resuscitarea acestei stări foarte grave, a intervenit toată lumea, nu a lipsit absolut nimeni, au fost nouă cadre medicale (…), iar manevrele au fost făcute în cel mai scurt timp (…). Din nefericire – şi încă odată îmi exprim tristeţea pentru familie şi pentru noi toţi, pentru că este un incident care întristează pe toată lumea – manevrele noastre au rămas fără efect”, a spus dr. Badea, potrivit Agerpres.

Managerul spitalului a  mai declarat  că diagnosticul în acest caz va fi complet abia după ce va fi gata rezultatul necropsiei. ”Au fost făcute toate investigaţiile biologice, examenul preanestezic înainte, exact aşa cum trebuie procedat. Pentru noi, şi chiar pentru foarte multă lume este o situaţie de excepţie, pentru că stopul cardiac a survenit rapid, după intubaţie, manevrele de resuscitare au fost făcute în cel mai scurt timp, însă au rămas fără efectul aşteptat. Aici este particularitatea situaţiei şi de aceea sunt foarte importante elementele necropsiei. (…) Intervenţia chirurgicală a femeii era una obişnuită în ginecologie. Nu ne lipseşte nimic pentru asemenea intervenţii, spitalul are tot ce trebuie. Femeia fusese investigată şi cardiologic, nu avea ceva cu risc vital aşa mare. Rămân la părerea că diagnosticul histio-patologic ne va lămuri şi poate nici acesta în totalitate”, a mai adăugat dr. Badea.

Citește și

Prin țevile ruginite ale RADET se scurg 200.000 € zilnic! Avem documentul care arată colapsul Regiei de distribuție a agentului termic

 

Citește mai multe despre Deces și medic ginecolog pe Libertatea.

Comentarii