MENIU CAUTĂ
12 Iul. 2016 17:43

Alertă în Sinaia! Femeia dispărută în Bucegi este de negăsit

Distribuie

O femeie de 55 de ani este căutată în Munţii Bucegi de salvamontişti, jandarmi montani şi angajaţi ISU. Sinăianca, o iubitoare de altfel a drumeţiilor montane, a fost văzută ultima dată pe creste, în apropiere de zona Vânturiş, luni după amiază, de către un cioban. Căutările nu au avut până acum succes, însă  vor continua şi miercuri.

Alarma că femeia nu a mai ajuns acasă a fost dată de rudele acesteia. Oamenii au anunţat la poliţie dispariţia, iar de atunci salvamontiştii, jandarmii şi pompierii de la ISU s-au mobilizat la căutări. S-au împărţit în mai echipe au luat la pas muntele atât în zona Cotei 1400, cât şi la Cota 2000, în speranţa că o vor găsi. Câteva ore mai târziu, salvamontiştii din Sinaia au aflat o informaţie preţioasă. Un cioban a zărit-o luni după amiază în timp ce se îndrepta către o zonă sălbatică. Atunci a fost văzută ultima dată. Am văzut-o în depărtare când a trecut pe pajişte. Nu s-a dus spre Cascada Vânturiş, ci spre poiană. Era îmbrăcată în blugi, avea un tricou şi un rucsac în spare. Era mai departe şi nu am apucat să o întreb nimic', le-a povestit un cioban salvamontiştilor.

Femeia cunoştea muntele şi obişnuia să facă drumeţii uşoare, însă nimeni nu înţelege ce a căutat singură într-o zonă dificilă şi frecventată de animalele sălbatice. Echipajele de căutare au periat o arie mare, însă spun că locul este extrem de dificil, abrupt  şi foarte periculos.

Am cercetat foarte mult, iar într-un final am descoperit că a ajuns în zona Vânturiş şi cumva spre curba mare a Dichiului ar fi plecat. Echipele mixte, jandarmi şi salvamont au plecat spre curba mare şi sperăm să o găsim în viaţă. Din păcate, această zonă este cea mai periculoasă din arealul oraşului Sinaia', a precizat şeful Salvamont Sinaia, Nae Cojanu.

Femeia de 55 de ani a fost dată dispărută abia azi la orele prânzului de către cumnatul acesteia. Chiar dacă peste noapte nu a ajuns acasă, familia nu şi-a făcut griji deoarece o ştiau ca fiind o împătimită a drumeţiilor. Căutările în munte vor fi reluate mâine dimineaţă de către mai mulţi salvamontişti şi jandarmi.

Comentarii