„În prima zi după reintervenţia chirurgicală starea fetiţei transplantate se menține extrem de critică, necesitând în continuare măsuri susţinute de terapie intensivă”, au transmis azi reprezentanții Institutului Fundeni.

Aseară aceștia spuneau că starea fetiţei s-a agravat progresiv în ultimele trei zile, astfel că a fost supusă unei noi intervenţii chirurgicale, starea ei fiind critică.

„După o perioadă cu evoluţie favorabilă, starea clinică a fetiţei transplantate a suferit agravare progresivă în ultimele 3 zile. În cursul zilei de astăzi s-a reintervenit chirurgical, identificându-se complicaţii ale anastomozei biliare, care au fost corectate”, au arătat reprezentanţii Institutului Clinic Fundeni, luni seară, într-un comunicat de presă.

Transplantul de ficat s-a realizat pe 30 aprilie, de la un donator de 17 ani, și s-a încheiat „cu succes”, potrivit anunțului făcut atunci de Ministerul Sănătății. Operația a fost efectuată în cadrul Școlii de Chirurgie din cadrul Institutului Clinic Fundeni, sub îndrumarea doctorului Irinel Popescu. Pe 11 mai, la aproape două săptămâni după transplantul hepatic, fetița în vârstă de 5 ani a fost detubată, iar surse medicale au declarat pentru Libertatea că starea ei rămâne critică, pentru că micuța prezintă mai multe probleme de sănătate.

Urmărește-ne pe Google News