„Astăzi (marţi – n.r.), la Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, din Senat, parlamentarii din PSD s-au opus unui proiect legislativ, pe care l-am iniţiat ca parlamentar PNL, care prevedea indexarea anuală cu rata inflaţiei a indemnizaţiilor primite de invalizii, veteranii şi văduvele de război”, afirmă Florin Roman.

Potrivit liberalului, rata media anuală a inflaţiei pentru 2018 a fost de 4,6%, ceea ce ar însemna că, în cazul veteranilor de război şi văduvelor de război, majorarea ar fi de 27 de lei, în condiţiile în care indemnizaţia lor este în prezent de doar 600 de lei lunar.

La 1 Decembrie 2018, în România mai trăiau 7.027 veterani de război, din care 103 invalizi de război, 389 văduve de război şi 57.530 văduve de veterani de război.

„Numărul veteranilor din cel de-Al Doilea Război Mondial scade vertiginos, deoarece aceştia au peste 90 de ani. De la terminarea războiului au trecut mai mult de 74 de ani. Să-i preţuim atât timp cât mai sunt printre noi”, a mai afirmat parlamentarul PNL.

Citeşte şi:

Gestul uimitor făcut de un veteran de război pentru un camarad care și-a pierdut ambele picioare în Afganistan

„Bătăușii” refuză pensia! Eroii filmelor de acțiune din anii ’80-’90 rămân în lumina reflectoarelor. Libertatea îți prezintă detalii inedite din viețile lui Arnold, Stallone, Van Damme și Chuck Norris

9 mai – Ziua Europei, Ziua Independenţei României și Ziua Victoriei aliaţilor în cel de-al Doilea Război Mondial

Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”
GSP.RO

Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste
HOROSCOP

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste