De Mihai Niculescu,

„Președintele conferă titlurile și trebuie să aibă o marjă de decizie și la retragere. Există însă un Consiliu al Ordinului, un staff care ar trebuie să analizeze retragerile, să-l informeze pe președinte când o persoană decorată este condamnată penal și să propună retragerea ordinului. Nu numai președintele Iohannis a conferit decorații, ci și ceilalți președinți. Consiliul acesta nu prea a făcut nimic niciodată, există cu oameni numiți acolo și atât” a declarat Augustin Zegrean în emsiunea Adriana Nedelea LA FIX.

„Este rău dacă s-a ajuns la asta, era bine dacă fiecare era analizat la vremea lui. Nu e normal ca un condamnat penal să aibă în continuare decorații, ne imaginăm că umblă pe la închisoare cu insigna în piept” a mai spus fostul președinte al Curții Constituționale .

„Eu nu cred că președintele știa că Adrian Năstase a fost invitat” a mai precizat Zegrean.

Fostul președinte al forului constituționale a mai spus pe scurt și ce ar însemna retragerea decorațiilor pentru persoanele vizate

„Inseamnă că nu mai beneficiază de ceea ce beneficiau, spre exemplu pot fi invitați la evenimente festive, mare lucru nu este decât la final când părăsesc această lume primesc un loc de veci și beneficiază de onoruri militare.”

Klaus Iohannis a anunțat pe 10 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă, că a decis să retragă decorațiile tuturor persoanelor care au condamnări penale, la zece zile după scandalul iscat de participarea lui Adrian Năstase la recepția de 1 Decembrie de la Palatul Cotroceni. Președintele a făcut precizarea, după ce a fost întrebat dacă îi va retrage distincția lui Adrian Năstase, care a participat la recepția de 1 Decembrie de la Cotroceni.

Citeşte şi:

Neîncredere în economia României. Standard & Poor’s a revizuit perspectiva de țară de la stabil la negativ

Pedofilul francez care a abuzat copii din centre de plasament a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare. Poliția l-a dat în urmărire

Cum a fost refăcut sistemul de încălzire în Varșovia și ce nu a făcut Bucureștiul. Lecția poloneză pentru autoritățile din Capitală

RECOMANDĂRI
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor