Directorul Termoenergetica, Alexandru Burghiu, a vorbit – prin telefon – la Adriana Nedelea LA FIX, despre acest aspect.

„Marea problemă a RADET-ului au reprezentat-o banii. Sistemul acesta financiar de funcționare, atât de defectuos a dus la generarea unei datorii de 3,7 miliarde de euro. Condițiile contractuale ale RADET cu Elcen făceau ca atunci când toți clienții plăteau, RADET rămânea tot dator”, a spus el.

Directorul Termoergetica a precizat că RADET tot avea datorii chiar dacă „Primăria (Capitalei-n.r.) și-a plătit toată subvenția la zi, cetățenii își plătiseră toți banii”.

„Vara, în momentul în care vindem foarte puțin, cumpărăm o cantitate mult mai mare, iar pierderea tehnologică este de 70 la sută. Eu încasez bani pentru 1,2 milioane de gigacalorii și trebuie să plătesc pentru trei și ceva. Practic, nu am bani și intru în penalități. Primăria nu poate să-mi plătească penalitățile pentru că legislația nu prevede o linie în tariful meu astfel încât să fie acoperite și aceste penalități. Acest circuit dezastruos pentru regie și bucureșteni a dus la crearea acestor datorii imense”, a explicat Alexandru Burghiu, directorul Termoenergetica.

Chiar și în acest condiții, Burghiu le dă asigurări cetățenilor că societatea Termoenergetica dispune de un capital de 634 de milioane de lei adică „destui bani pentru a trece peste iarnă”.

Mai mult, susține el, au fost deschise primele șantiere de schimbare a țevilor, „după 10 ani în care nu s-a făcut nimic”.

Întrebat cum au reușit autoritățile din Varșovia să modernizeze sistemul de încălzire, Burghiu a răspuns printr-o întrebare: „o să vă rog să întrebați în câți ani și câți kilometri pe an”.

România nu a făcut aproape nimic vreme de 30 de ani în privința încălzirii din marile orașe, atât centralele care produc apa caldă și căldura, cât și rețelele de distribuție fiind într-o stare dezastruoasă.

În tot acest timp, în Polonia, o țară tot din fostul bloc sovietic – dar cu ierni mai grele – a ajuns să fie dată ca exemplu în presa străină despre cum a rezolvat problema căldurii și a apei calde în capitală.

Un nou caz șocant la Spitalul din Pașcani, o familie face acuzații extrem de grave

O femeie de 88 de ani a ajuns la spital pentru o durere la picior și a fost externată, două săptămâni mai târziu, inertă și cu răni deschise. S-a stins la scurt timp, iar fiul acesteia lansează acuzații grave la adresa spitalului.

Mama avea răni mari, profunde, aflate deja în putrefacție!

Fiul victimei:

Purtătorul de cuvânt al DSP Iași, Marius Voicescu, a vorbit despre bătrâna externată din Spitalul din Pașcani, inertă și cu răni deschise, care a murit după două săptămâni.

„Nu avem informații foarte multe. Există o plângere depusă de fiul victimei la Colegiul Medicilor din Iași, care a ajuns ieri la DSP Iași. Am demarat o anchetă, pentru a afla care a fost calitatea serviciilor medicale, care e încă la început”, a spus acesta.

„De altfel, fiul victimei reclamă chiar calitatea serviciilor medicale din această unitate medicală (Spitalul din Pașcani-n.r.)”, a mai spus Marius Voicescu, care a precizat că primele concluzii vor fi făcute publice.

Acest caz s-a întâmplat la același spital unde un copil de 7 ani a murit, în noiembrie, din cauza varicelei.

Augustin Zegrean, fostul șef al CCR, despre decizia lui Iohannis de a retrage decorațiile persoanelor condamante penal

Klaus Iohannis a anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că a decis să retragă decorațiile tuturor persoanelor care au condamnări penale, la zece zile după scandalul iscat de participarea lui Adrian Năstase la recepția de 1 Decembrie de la Palatul Cotroceni.

Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale a României (CCR), a vorbit astăzi la „Adriana Nedelea LA FIX” despre această măsură.

El susține că în Administrația Prezidențială există oameni care ar trebui să informeze președintele despre condamnarea penală a unei persoane decorate cu distincții de stat și să propună retragerea acestora.

„Președintele conferă titlurile și trebuie să aibă o marjă de decizie și la retragere. Există însă un Consiliu al Ordinului, un staff care ar trebuie să analizeze retragerile, să-l informeze pe președinte când o persoană decorată este condamnată penal și să propună retragerea ordinului. Nu numai președintele Iohannis a conferit decorații, ci și ceilalți președinți. Consiliul acesta nu prea a făcut nimic niciodată, există cu oameni numiți acolo și atât” a declarat Augustin Zegrean în emsiunea Adriana Nedelea LA FIX.

„Este rău dacă s-a ajuns la asta, era bine dacă fiecare era analizat la vremea lui. Nu e normal ca un condamnat penal să aibă în continuare decorații, ne imaginăm că umblă pe la închisoare cu insigna în piept” a mai spus fostul președinte al CCR.

Ilie Năstase crede că „tovarășul” Klaus Iohannis are ceva personal cu el

Ilie Năstase, decorat de Klaus Iohannis în 2016 cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor, ar putea fi lăsat fără distincție. Fostul lider ATP a fost condamnat 9 luni și 10 zile de închisoare după un incident provocat în trafic.

Ilie Năstase a intervenit în emisiunea „Adriana Nedelea LA FIX” și s-a referit la președintele Klaus Iohannis cu apelativul de „tovarăș”, în limbajul folosit în epoca comunistă Nicolae Ceaușescu.

„Am și niște titluri militare, pe alea de sport nu mi le poate retrage tovarășul Iohannis nu știu de ce tocmai acum (…) Cele din anii ’70 pe care mi le-a dat tovarășul Ceaușescu, putea să-mi le retragă până acum. Cred că are ceva personal cu mine, domnul Vecerdea de la Federația Română de Tenis e ceva rudă cu el… N-am fost condamnat definitiv, dar cu amânare, nu mai înțeleg țara asta”, a declarat Ilie Năstase în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX.

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat

Medicul stomatolog Adriana Ghinea a prins microbul medicinii de urgenţă în 1997, când a început să facă voluntariat în domeniu.

De-atunci a lucrat timp de 11 ani în echipa lui Raed Arafat, de la Târgu Mureş. Au făcut gărzi împreună, au ţinut elevilor şi studenţilor cursuri de prim-ajutor, şi Arafat a ajutat-o să fondeze Organizaţia Studenţească de Medicină de Urgenţă.

Aşa că, atunci când o bună parte a societăţii cere demiterea şefului DSU, ea îi ia apărarea omului de-atunci, pentru care poartă încă un mare respect profesional.

„Dacă ar fi demis, sistemul medical de urgență s-ar duce în cap și s-ar distruge munca noastră de ani de zile, de la înființarea SMURD până acum. Dar, dacă se dorește acest lucru, nu știu dacă putem să ne punem contra”, a declarat ea, astăzi (prin telefon), la „Adriana Nedelea LA FIX”.

Adriana Ghinea a mai spus că, „din păcate, multă lume nu are habar despre medicina de urgență, oameni care nu știu ce înseamnă să faci o gardă sau voluntariat. De aceea sunt supărată”.

Referitor la cazul Colectiv, aceasta a afirmat că din punctul ei de vedere, Raed Arafat a acționat bine.

„Din punct de vedere medical, nu știu dacă aș avea ce să îi reproșez. Oamenii au încercat să facă tot posibilul pentru pacienții respectivi. Sincer, cred că nicio țară nu e pregătită pentru astfel de catastrofe, cu victime multiple”, a precizat ea, adăugând că „poate trebuiau să se gândească înainte de a se da liber la concerte în locuri care nu sunt amenajate”.

În anii în care am colaborat la Târgu Mureș am învățat foarte mult, este un om cu experiență.

Medicul stomatolog Adriana Ghinea, la Adriana Nedelea LA FIX

VEZI EMISIUNEA INTEGRALĂ DE AZI „Adriana Nedelea LA FIX”:

Citeşte şi:

Adriana Nedelea LA FIX | Dinu Zamfirescu, fost deținut politic, mesaj pentru cei care l-au turnat la Securitate: „E foarte greu să acuz pe cineva”

Adriana Nedelea LA FIX | Teodor Mărieș, despre interviul oferit de Ion Iliescu presei ruse: ”Răspunde unde e arondat politic”

Adriana Nedelea LA FIX | Iulian Bulai, despre institutul-fantomă pentru drepturile omului: „Nu-și mai justifică sub nicio formă existența”

Adi Hădean, scandalizat: „E un fel de nutreț livrabil, cu sare și monoglutamat” | Ce l-a scos din sărite: „Mizerii la 39 de lei”
PARTENERI - GSP.RO
Adi Hădean, scandalizat: „E un fel de nutreț livrabil, cu sare și monoglutamat” | Ce l-a scos din sărite: „Mizerii la 39 de lei”
BOMBĂ! Cine este, de fapt, femeia care a omorât doi copii! Cât de bogată e...
Playtech.ro
BOMBĂ! Cine este, de fapt, femeia care a omorât doi copii! Cât de bogată e...
Imagini din apartamentul groazei de la Onești, locul unde doi muncitori au fost uciși de Gheorghe Moroșan
Observatornews.ro
Imagini din apartamentul groazei de la Onești, locul unde doi muncitori au fost uciși de Gheorghe Moroșan
Horoscop 4 martie 2021. Balanțele au șansa de a face pași importanți în direcția dorită
HOROSCOP
Horoscop 4 martie 2021. Balanțele au șansa de a face pași importanți în direcția dorită
Românii vor avea buletine electronice cu cip începând din august. Anunțul ministrului Cercetării
Știrileprotv.ro
Românii vor avea buletine electronice cu cip începând din august. Anunțul ministrului Cercetării
Dezvăluiri din interior. Ce se întâmplă, de fapt, la clinica lui Gigi Becali. Un medic de acolo a rupt tăcerea
Telekomsport
Dezvăluiri din interior. Ce se întâmplă, de fapt, la clinica lui Gigi Becali. Un medic de acolo a rupt tăcerea
Oferta speciale pentru femei, în luna martie (Publicitate)
PUBLICITATE
Oferta speciale pentru femei, în luna martie (Publicitate)