„Povestea minciunii cu cele 157.798 de firme care nu au plătit contribuțiile sociale pentru 2,07 milioane angajați.

Ante-scriptum: Dragnea, dă-ți afară servitorul sau învață-l să mintă! Domnule Tudose, nu mai girați minciuni ordinare și căutați profesioniști în manipulare, dacă tot v-ați pus la bătaie numele, carieră și demnitatea pentru Pablito și cartelul Teldrum!

Ministrul Ionuț Mișa v-a spus/sugerat/indus ideea că 2,07 milioane de români n-au contribuțiile plătite. Adică, pe românește, n-o să mai aibă pensie! De fapt, în România sunt 157.798 de angajatori care au restante la contribuții sociale la 30 septembrie a.c. Pot avea restante de 10, 20 ,30 de lei sau de zeci de mii de lei. Dar asta nu înseamnă că toți cei peste 2 milioane de angajați nu ar avea contribuțiile plătite până la această dată, de-a lungul vechimii lor în muncă!!!

Plata acestor contribuții nu se face nominal pe CNP-ul fiecărui angajat.

Disperat să-și mulțumească stăpânul, ministrul habarnist a înmulțit numărul de angajați din declarația fiscală 112 aferent celor cu restante și v-a anunțat că 2 milioane de angajați nu au contribuțiile plătite. Este ori un tupeu fenomenal de bișnițar mărunt, ori dovadă finală a unei mediocrități vecină cu prostia.

Va asigur că orice șef de serviciu știe că restanțierii fie plătesc lunile următoare, fie intră în procedura executării silite.

Asadar, nici vorbă că trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat ar modifica o astfel de situație dacă nu se va face plata de către angajator!

Printre altele, eu sunt sceptic că vor reuși măcar să țină evidența nominală pe CNP-ul fiecărui angajat a contribuțiilor sociale. Dar dacă vor reuși, obligat la plata contribuțiilor nevirate va deveni angajatulsau va avea pensia mai mică!

Aceasta este marea manipulare la care sunteți victime cu toții ale găștii Dragnea-Valcov. Mișa este un biet rătăcit printre ‘meandrele’ contribuțiilor sociale. Cât despre adresa ‘servită’ drept justificare de doamna Călugăreanu, șefa ANAF, mă abțin…deocamdată!

Ați înțeles cum vine treaba, domnule prim ministru Tudose?!”, a scris Gelu Diaconu, pe Facebook.

Ministrul Finanţelor Ionuţ Mişa a spus, miercuri, vorbind despre necesitatea transferului contribuţiei sociale de la angajator la angajat, că 157.798 angajatori nu au plătit contribuţii pentru circa două milioane de angajaţi.

„Vreau să vă prezint câteva cifre care justifică necesitatea realizării transferului de contribuţii şi necesitatea implementării acestei măsuri. La data de 30.09.2017 erau 157.798 angajatori care nu au plătit contribuţiile sociale pentru angajaţii lor. Am să vă menţionez şi numărul angajaţilor aferenţi. Este vorba de 2.076.097 angajaţi”, a spus Mişa.


EXCLUSIV Fotografia tulburătoare din telefonul ex-Divertisului Silviu Petcu. Pe cine a ales să țină pe ecran

Leonard Doroftei a slăbit enorm în doar două luni, de când a părăsit România definitiv! Cum arată acum și ce face în Canada. VIDEO
GSP.RO

Leonard Doroftei a slăbit enorm în doar două luni, de când a părăsit România definitiv! Cum arată acum și ce face în Canada. VIDEO