Mergi direct la conținut »
Fostul şef de la Volkswagen, Martin Winterkorn, inculpat pentru fraudă în scandalul Dieselgate
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Fostul şef de la Volkswagen, Martin Winterkorn, inculpat pentru fraudă în scandalul Dieselgate

Fostul şef de la Volkswagen, Martin Winterkorn, inculpat pentru fraudă în scandalul Dieselgate

Martin Winterkorn, fostul director general de la Volkswagen, precum şi patru alţi responsabili ai constructorului auto german au fost inculpaţi în dosarul manipulării emisiilor poluante ale motoarelor diesel, a anunţat luni procuratura germană, transmite AFP.

De Andreea Radu,

Scandalul denumit Dieselgate a implicat aproximativ 11 milioane de vehicule diesel la nivel mondial şi a costat grupul Volkswagen aproximativ 28 de miliarde euro, potrivit Agerpres.

Martin Winterkorn a fost inculpat pentru „fraudă” şi „încălcarea legislaţiei privind concurenţa neloială”, fostul CEO fiind acuzat „că nu a divulgat autorităţilor şi clienţilor din Europa şi SUA manipulările ilegale ale motoarelor diesel după ce a luat la cunoştinţă”, a informat Parchetul din Brunswick într-un comunicat de presă.

Volkswagen, cel mai mare constructor auto mondial, a recunoscut în 2014 că a utilizat un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. După izbucnirea acestui scandal, Volkswagen a promis miliarde de dolari pentru a-i despăgubi pe deţinătorii de autovehicule diesel din SUA.

Până în prezent, Volkswagen a refuzat să adopte o măsură similară pentru cele 8,5 milioane de vehicule din Europa implicate în acest scandal, din cauza diferenţelor existente în legislaţie.

Foto: EPA


Românii din muzeul Nobel. Patru biografii cu rădăcini în Transilvania și Moldova stau laolaltă cu nume imense ale istoriei planetare


 

 
 
Close
Închide