Mergi direct la conținut »
FOTO | Cea mai mare moschee din Turcia s-a deschis joi la Istanbul
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Cea mai mare moschee din Turcia s-a deschis joi la Istanbul

FOTO | Cea mai mare moschee din Turcia s-a deschis joi la Istanbul

O moschee grandioasă cu şase minarete, capabilă să găzduiască peste 60.000 de credincioşi, s-a deschis joi la Istanbul, după aproape şase ani de construcţie. 

De Andreea Radu,

Zeci de cetăţeni şi înalte oficialităţi din Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan au participat la rugăciunea de dimineaţă.

„Este o operă de artă minunată. Aş vrea să mulţumesc preşedintelui nostru pentru că făcut posibil un astfel de proiect în Istanbul”, a spus Binali Yildirim, candidatul din partea AKP la primăria Istanbulului, potrivit agenţiei de presă de stat Anadolu.

Situat pe un deal de pe partea asiatică a Istanbulului, după care a fost şi numit, complexul Moscheea Camlica a fost adesea considerat proiectul de suflet al preşedintelui islamic conservator Recep Tayyip Erdogan.

Moscheea, realizată în stilul arhitecturii otomane, este cea mai mare construită vreodată în Turcia, potrivit asociaţiei care a finanţat-o. „Moscheea poate găzdui până la 63.00 de credincioşi. Alături de ea vor funcţiona o sală de conferinţe, o bibliotecă, un muzeu şi o parcare pentru 3.500 de vehicule”, a explicat Ergin Kulunk, şeful asociaţiei de donatori care a contribuit la finanţarea proiectului, potrivit Agerpres.

Foto: EPA


EXCLUSIV | Descoperire istorică! Un brașovean și un iranian au găsit, ascuns într-un dulap de epocă și neatins de 80 de ani, dosarul pe care Antonescu l-a trimis cu armata la Moscova ca să revendice tezaurul României!


 

Close
Închide
  Close