Mergi direct la conținut »
FOTO / VIDEO Medicii şi asistenţii medicali români voluntari au ajuns în Italia. Guvernatorul Lombardiei:
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

FOTO / VIDEO Medicii şi asistenţii medicali români voluntari au ajuns în Italia. Guvernatorul Lombardiei: „Mulţumesc! Mulţumesc!”

O echipă de medici și asistenți medicali români a ajuns, marţi, în Italia, la Milano, unde se alătură personalului medical din această ţară, pentru combaterea epidemiei COVID-19.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 16.50 Medicii voluntari români au ajuns în Italia, urmând să profeseze în Spitalul din Lecco.

Guvernatorul Lombardiei, Attilio Fontana, a scris, pe Facebook, despre solidaritatea celor 11 doctori şi 4 asistenţi din România.

„Gesturi importante de solidaritate şi prietenie. Mulţumesc. Mulţumesc”, a scris guvernatorul, în postare.

Misiunea personalului medical, selectat pe bază de voluntariat, se desfășoară sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, pentru o perioadă de 14 zile.

Medicii au plecat spre Milano la bordul unei aeronave C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române.

Premierul Ludovic Orban a participat la îmbarcarea celor patru membri ai echipei, care au decolat din București, ceilalți zece membri ai misiunii îmbarcându-se la Timișoara, unde aeronava a făcut escală.

”Apreciez curajul și gestul de solidaritate din partea medicilor și asistenților medicali români care se alătură colegilor lor italieni într-un moment extrem de dificil. Am încredere în profesionalismul cadrelor sanitare și le doresc mult succes în această misiune”, a afirmat prim-ministrul.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

La îmbarcarea personalului medical au mai participat ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi.

Luni, preşedintele Klaus Iohannis anunţa că România îşi arată solidaritatea faţă de Italia, trimiţând o echipă de 11 medici şi şase asistenţi, la Milano, în epicentrul pandemiei de coronavirus.

Close
Închide
  Close