Mergi direct la conținut »
FOTO: Protest al unui cioban din Vaslui în vârful unui stâlp de înaltă tensiune. Bărbatul reclama, la 30 de metri înălțime, că nu și-a primit salariul
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > FOTO: Protest al unui cioban din Vaslui în vârful unui stâlp de înaltă tensiune. Bărbatul reclama, la 30 de metri înălțime, că nu și-a primit salariul

FOTO: Protest al unui cioban din Vaslui în vârful unui stâlp de înaltă tensiune. Bărbatul reclama, la 30 de metri înălțime, că nu și-a primit salariul

Un cioban de 50 de ani, din județul Vaslui, a protestat, timp de trei ore, în vârful unui stâlp de înaltă tensiune, la 30 de metri înălțime, pe motiv că nu-și primise salariul de la proprietarul oilor de care avea grijă. Pentru coborârea bărbatului, a fost nevoie de întreruperea curentului, autoscara de pompieri și un negociator de la Poliția Județeană.

De Theodor Istrate,

Protest inedit al unui cioban pe un stâlp de înaltă tensiune din apropierea municipiului Vaslui. Bărbatul de 50 de ani, din localitatea vasluiană Pungești, s-a urcat la primele ore ale dimineții în vârful stâlpului, la aproximativ 30 de metri, pe motiv că proprietarul oilor de care avea grijă nu-i plătise salariul.

În urma unui apel la numărul de urgență 112, în zona unde avea loc protestul s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri, poliție și ambulanță. După întreruperea curentului, negociatorul de la Poliție a încercat să-l convingă pe cioban să coboare de pe stâlp. Între timp, a fost ridicată și autoscara de intervenții la înălțime a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

În cele din urmă, după zeci ce minute de negocieri, bărbatul a coborât în siguranță, ulterior fiind preluat de echipajul medical.

”Bărbatul era într-o stare avansată de ebrietate, astfel încât comunicarea cu el s-a făcut foarte greu. După ce o să iasă din această stare, se va încerca purtarea unui dialog normal pentru a afla exact care sunt nemulțumire sale”, a declarat, luni, pentru Libertatea purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

Polițiștii vasluieni îi vor anunța și pe reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui în acest caz.

Citește și: ANCHETĂ/ Impozitul de 2% pe venit pentru susținerea unităților de cult, între afacere și șantaj

Close
Închide
  Close