Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Stare de urgență în Los Angeles din cauza incendiilor de vegetație

FOTO | Stare de urgență în Los Angeles din cauza incendiilor de vegetație

Autoritățile din Los Angeles au declarat stare de urgență în urma incendiilor de vegetație care amenință sute de locuințe. Sunt cele mai grave incendii de vegetație din istoria orașului aflat pe coasta de vest a Statelor Unite, relatează BBC News.

Sute de locuințe au fost evacuate în suburbiile Glendale şi Burbank, iar mai multe locuințe au fost deja distruse. Totodată, un drum important, autostrada 210, a fost închisă din cauza incendiilor.

Peste 203 hectare de vegetație au fost cuprinse de flăcări, în timp ce coloane de fum se ridică deasupra orașului. În urma acestor incendii, primarul din Los Angeles, Eric Garcetti, a declarat stare de urgenţă, iar guvernatorul Californiei Jerry Brown a semnat un ordin de urgenţă.

„Putem spune acum că acest foc este cel mai mare, ca suprafaţă, din istoria oraşului LA”, a declarat Garcetti. Aceste măsuri permit mobilizarea unor fonduri la nivel de stat şi la nivel federal.

Un val de căldură a afectat statul California, iar flăcările sunt accelerate de rafale puternice de vânt. Incendii importante afectează şi alte zone din vestul Statelor Unite.


Citește și: O femeie este „recunoscătoare” pentru faptul că a suferit un avort. Înainte să o judeci, citește explicația ei emoționantă


Foto: EPA

Close
Închide
  Close