Mergi direct la conținut »
Proiect inedit al unui artist român. Cum a fotografiat în interior mai multe instrumente muzicale Galerie foto
7imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Proiect inedit al unui artist român. Cum a fotografiat în interior mai multe instrumente muzicale

Proiect inedit al unui artist român. Cum a fotografiat în interior mai multe instrumente muzicale

Artistul român Adrian Borda a realizat un set de fotografii inedite în interiorul unor instrumente muzicale. Pictorul suprarealist a vrut să vadă ce se ascunde în cutia de rezonanță a unei viori sau a unui violoncel.

Adrian Borda este din Reghin, supranumit „orașul viorilor”. Tânărul recunoaște că nu știe să cânte la vreun instrument muzical, însă s-a gândit să folosească în așa fel încât să fascineze din punct de vedere vizual.

Artistul a început să fotografieze în interiorul unor viori, chitare sau saxofoane.

„Locuiesc în Reghin, România, numit şi oraşul de viori”, a declarat Adrian Borda într-un interviu acordat Bored Panda.

„Cele mai multe dintre viorile din ţara noastră sunt făcute aici. Sunt un pictor suprarealist şi multe dintre picturile mele conţin teme legate de viori”, a mai spus el.

„Nu ştiu prea multe despre instrumentele pe care le-am fotografiat. Este vorba despre instrumente stricate care au fost «deschise» pentru a fi reparate, aşa că am reuşit să pun camerele în interiorul lor. Primul pe care l-am fotografiat a fost un contrabas pe care l-am găsit în magazinul unui prieten. Al doilea a fost un violoncel francez, foarte vechi, din perioada lui Napoleon, pe care l-am găsit în oraşul Amiens, într-o casă a regizorului orchestrei Dominique Leroy”, a povestit artistul român pentru sursa citată.

Adrian Borda s-a inspirat dintr-o campanie de promovare a orchestrei Filarmonicii din Berlin.

„Nu aveam nici o idee despre cum au fost realizate imaginile şi nu eram sigur dacă erau fotografii sau imagini digitale, aşa că acest proiect a fost o adevărată provocare”, arată românul.

„A fost o adevărată provocare plăcută de a crea atmosfera potrivită în interior. Odată, am folosit praf de lemn, iar cea mai bună lumină era un bec din tavan. Am mutat violoncelul prin casă pentru a mă juca cu diferite unghiuri de lumină. Sper că seria va continua, intenţionez să fotografiez mai multe instrumente şi alte obiecte interesante din perspective neobişnuite”. a conchis artistul din Reghin.

sursă foto: adrianborda.com și 500px


Citește și Cum era să vină Pele în România! Libertatea a dezamorsat o știre falsă de pe Facebook!


 

Close
Închide
  Close