Mergi direct la conținut »
G7 vrea o acţiune concentrată împotriva infracţionalităţii cibernetice, în urma atacului informatic de amploare
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > G7 vrea o acţiune concentrată împotriva infracţionalităţii cibernetice, în urma atacului informatic de amploare

G7 vrea o acţiune concentrată împotriva infracţionalităţii cibernetice, în urma atacului informatic de amploare

Miniştrii Finanţelor din ţările membre ale Grupului Celor Şapte (G7) s-au angajat să poarte o luptă comună împotriva ameninţării tot mai puternice a atacurilor cibernetice internaţionale, se arată în comunicatul comun al acestei reuniuni de la Bari, în Italia, relatează Reuters.

Un val de atacuri informatice, unele cu un ”ransomware”, un virus care blochează computerele până la plata unei răscumpărări, a vizat vineri zeci de ţări în întreaga lume.

”Noi recunoaştem că aceste incidente cibernetice reprezintă o ameninţare tot mai mare la adresa economiilor noastre şi că o politică de răspuns adecvată în ansamblul economiei este necesară”, se arată în proiectul comunicatului, consultat de Reuters.

Textul îndeamnă la acţiuni concertate între statele membre în vederea reperării rapide a vulnerabilităţilor sistemului financiar şi insistă asupra importanţei măsurilor eficiente de evaluare a securităţii cibernetice a întreprinderilor financiare la nivel de sector.

Citește și:

 

Close
Închide
  Close