MENIU CAUTĂ

Gabriela Firea i-a reproşat lui Carmen Dan că nu a avut grijă de oameni pe 10 august: „Jandarmii au dormit o noapte pe jos, ca nişte vite!”

Distribuie

Gabriela Firea a continuat, duminică, atacurile la adresa ministrului de Interne, Carmen Dan, după incidentele din timpul protestului din 10 august, din Piaţa Victoriei.

Primarul Capitalei a acuzat-o pe Carmen Dan că, la protestele din 10 august, nu a avut grijă nici de oamenii paşnici, nici de jandarmi.

„Am reproşat faptul că nu a avut grijă de oameni. Nici de oamenii din Bucureşti sau din alte zone care au fost la miting, cei care nu erau violenţi şi au avut de suferit, dar nici de oamenii săi, pentru că vreau să vă spun că jandarmii au dormit o noapte pe jos, fără saltele, fără paturi, îmbrăcaţi. Ca nişte vite. Primăria Capitalei şi cea de Sector 1 s-au îngrijit ca în următoarea noapte să meargă, să fie cazaţi în nişte cămine, cu paturi, cu saltele, să aibă duşuri, toalete, mâncare. Nu au avut nici mâncare şi veneau de la drum. Să aibă apă. Şi nu mi se pare normal ca aceste lucruri să fie trecute cu vederea”, a spus Firea, la România TV.

Primarul Capitalei a repetat faptul că i-a mai reproşat ministrului de Interne şi că a încercat să arunce asupra prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, responsabilitatea intervenţiei Jandarmeriei la mitingul din 10 august, din Piaţa Victoriei.

„Am reproşat doamnei ministru faptul că întâi a anunţat public faptul că este în concediu şi nu o interesează; pe urmă, când a aflat presa că a fost toată noaptea în minister, a anunţat că de fapt s-a întors – după ce presa a aflat că a coordonat totul din minister – că nu şi-a asumat ca ministru de Interne intervenţia. Să spună că era un miting ilegal, că a fost o intervenţie conform legii, că Jandarmeria a propus acele măsuri graduale, că sunt şi erau justificate, şi exact ce s-a intervenit, conform legii. Nu, domnia sa a vrut să arunce pe prefect. Prefectul – fostul meu coleg. Fostul coleg al primarului general”, a spus Firea.

În aceeaşi intervenţie, Firea a vorbit şi despre faptul că ministrul Carmen Dan a fost prima pe lista premierilor lui Liviu Dragnea, după demisia lui Mihai Tudose. Potrivit acesteia, colegii din PSD s-au opus eventualei nominalizări a lui Carmen Dan.

Gabriela Firea a lansat şi sâmbătă, în timpul ședinței CExN PSD, dar și după terminarea ședinței, mai multe atacuri la adresa ministrului de Interne, Carmen Dan, și a președintelui PSD, Liviu Dragnea. Pe Carmen Dan o acuză că a încercat să paseze răspunderea intervenției jandarmilor, de la protestele din 10 august, în direcția prefectului Capitalei, Speranța Cliseru. Astfel, spune Firea, s-a încercat incriminarea ei, ținând cont cont de faptul că Sepranța Cliseru a fost consilier al primarului Capitalei. În cazul lui Liviu Dragnea, Firea a recunoscut că are o relație tensionată cu acesta, acuzând faptul că proiecte ale Primăriei Capitalei au fost blocate din cauza președintelui PSD.

În replică, Dragnea a spus: „Încerc să îi înțeleg nemulțumirea, dar e prea mult ca un prefect să devină subiect de discuție de trei ore în CExN’.

În ședința de sâmbătă a CExN PSD, Firea a cerut demisia ministrului de Interne, propunere care a fost respinsă prin vot. Firea a fost singura care a votat propunerea.


CITEŞTE ŞI:

Gabriela Firea, o nouă serie de atacuri la adresa lui Dragnea: „Nu i-a răspuns Corinei Creţu la telefon toată vara / Carmen Dan a fost prima pe lista lui Dragnea să fie prim-ministru”

Citește mai multe despre carmen dan pe Libertatea.

Comentarii