Mergi direct la conținut »
Gafă de proporții. Părinții unor copii morți au primit înștiințări din partea autorităților să-i înscrie la școală!
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Gafă de proporții. Părinții unor copii morți au primit înștiințări din partea autorităților să-i înscrie la școală!

Gafă de proporții. Părinții unor copii morți au primit înștiințări din partea autorităților să-i înscrie la școală!

Consiliul din regiunea britanică Norfolk a comis o gafă de proporții. A trimis scrisori familiilor cu copii pentru a-i înștiința că trebuie să-i înscrie la școală, dar a uitat să taie de pe listă familiile care și-au pierdut micuții.

De Octavian Cojocaru,

Procedura este una standard în Marea Britanie, dar scrisorile primite de familiile celor care și-au pierdut micuții le-au redeschis răni adânci părinților care, din diverse motive, și-au îngropat copiii, a notat Daily Mail.

Cei de la Consiliul din Norfolk au acuzat o „greșeală a sistemului computerizat” și a promis o „analiză pentru ca așa ceva să nu se mai repete”.

Părinții îndurerați a 42 de copii dispăruți la vârste fragede au izbucnit în lacrimi când consiliul „județean” le-a „reamintit” că trebuie să-și înscrie micuții la școală.

Consiliul a trimis mii de scrisori tuturor părinților din regiune cu copii care sunt gata de școală.

Susie Thorndyke, din localitatea  Forncett St Mary, l-a pierdut pe fiul ei James când acesta nu împlinise încă vârsta de un an din pricina unei imunodeficiențe combinate severe (SCID).

Unei familii i-au trimis două scrisori, pentru ambii copii morți!

„Imediat după ce am văzut scrisoarea mi-am dat seama că ceva e în neregulă. Când am citit-o a fost ca și cum cineva mi-ar fi întors un cuțit în rană.

Am fost la consiliu să înregistrez decesul lui James și ei fac acum această greșeală? Știu că nu va începe niciodată școala și este inacceptabil ca ei să trimită astfel de scrisori”, a spus femeia.

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!
Recomandări

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

S-a crezut că astfel de scrisori au fost trimise către cinci familii care și-au pierdut copiii. Până la urmă, Consiliul din Norfolk a recunoscut că a trimis către 41 de familii. Una dintre familii a primit două scrisori, pentru ambii copii morți înainte să înceapă școala!

Andrew Proctor, prefectul din Norfolk, și Sara Tough, directorul serviciilor legate de copii, se pregătesc acum să trimită 41 de scrisori cu scuzele de rigoare pentru familiile cărora li s-a răsucit cuțitul în rană.

„Ne pare foarte rău pentru durerea și supărarea provocate familiilor care din greșeală au primit scrisori pentru înscrierea copiilor la școală, deși copiii au murit.

Principala noastră grijă este să contactăm familiile și să le prezentăm scuzele de rigoare.

După ce am aflat că scrisorile au fiost trimise, am demarat o anchetă pentru a descoperi vinovații și a ne asigura că astfel de greșeli nu se vor mai repeta.

În loc să ne roage candidatul să-l ascultăm, a ajuns poporul să-l implore să ne vorbească!
Recomandări

În loc să ne roage candidatul să-l ascultăm, a ajuns poporul să-l implore să ne vorbească!

Acest lucru n-ar fi trebuit să se întâmple din start și le prezentăm cele mai sincere condoleanțe familiilor”, a mai spus Andrew Proctor.

Au trimis scrisoare și părinților unei fete care a trăit doar 20 de minute!

Hollie Nightingale, a cărei fată Alissia a trăit doar 20 de minute, după ce a fost născută prematur, la doar 19 săptămâni, a suferit de tulburare de stres post traumatic (TSPT), a rămas șocată când a primit scrisoarea.

Inițial, femeia a crezut că e vorba despre o scrisoare pentru a doua ei fată, Anastasia. Dar apoi a realizat că era vorba de copilul ei mort, care era chemat acum la școală.

„Scrisoarea mi-a adus aminte că nu sunt cu copilul meu, că nu i-am serbat zilele de naștere, că n-am petrecut niciun Crăciun cu ea și că acum n-am cum să mă bucur de prima zi a ei de școală. M-am întrebat doar: de ce au vrut să-mi reamintească asta?”, a spus Hollie Nightingale.

Cum s-a transformat o școală de dans într-un centru de abuzuri fizice și sexuale
Recomandări

Cum s-a transformat o școală de dans într-un centru de abuzuri fizice și sexuale

Lizzy Jones, care l-a pierdut pe fiul ei Kai Jno Baptiste, născut prematur, când de abia împlinise șase luni, a căzut din picioare în bucătărie când a citit scrisoarea.

„M-am prăbușit și am plâns. M-am simțit mai rău ca niciodată din ziua în care Kai a murit”, a spus Lizzy Jones.

Lisa Weller a pierdut-o pe fiica ei, Francesca Rose, la doar patru ore după ce a născut-o, a spus că a „fost o scrisoare care a durut-o”. A fost a doua, deoarece în septembrie 2015 a mai primit una în care era invitată să vină să declare nașterea copilului, deși acesta abia fusese declarat decedat.

O gafă similară s-a produs și în regiunea Manchester, anul trecut. Atunci, 100 de familii au primit astfel de scrisori.


Close
Închide
  Close