MENIU CAUTĂ

Galerie foto cu Super Luna albastră sângerie, fenomenul astronomic ce nu s-a mai produs de 150 de ani

Distribuie

Galerie foto cu Super Luna albastră sângerie. Pe 31 ianuarie se va produce faza de Lună Plină, pentru a doua oară în această lună. Tot miercuri se va produce o eclipsă totală de Lună care din păcate nu va putea fi observată din România.

În schimb se va putea observa doar ultima parte a eclipsei, când aceasta va ieși din penumbră.

Expresia „Lună albastră” desemnează a doua lună plină dintr-o lună calendaristică, un fenomen care apare, în medie, la doi ani şi jumătate.

NASA transmite imagini live video cu Super Luna albastră sângerie, un fenomen astronomic ce nu s-a mai produs de 150 de ani.

„Vom putea vedea, în timpul eclipsei, reflexiile pe suprafaţa lunară ale tuturor răsăriturilor şi apusurilor de Soare de pe Terra”, a explicat Sarah Noble, cercetătoare la NASA. Acest fenomen rezulta dintr-un „aliniament rar al celor trei cicluri astronomice”, subliniază Jason Aufdenberg, profesor adjunct de astronomie la Universitatea de Aeronautică din Embry-Riddle, în Florida.

FOTO – Hepta & EPA


CITEȘTE ȘI…

VIDEO / Ei sunt cei patru români care au cucerit Atlanticul. Au vâslit atât de repede încât organizatorii au crezut că barca are motor

REPORTAJ: A lăsat catedra de învățătoare ca să fie „în linia întâi”. Alina e singura femeie jandarm operativ din Brașov/GALERIE FOTO


 

Comentarii