MENIU CAUTĂ
, de Andreea Radu

Generalul american Tod Wolters este noul comandant suprem al forţelor aliate în Europa

Distribuie

NATO a anunțat, vineri, că generalul american Tod Wolters, fost pilot de vânătoare, a fost numit comandant suprem al forţelor aliate în Europa (SACEUR). El va prelua ştafeta de la actualul SACEUR, generalul Curtis Scaparrotti. 

Liderul militar al NATO este ofiţer american, Europa desemnându-l pe secretarul general al Alianţei, în prezent norvegianul Jens Stoltenberg. Adjunctul SACEUR este în schimb un ofiţer european, potrivit Agerpres.

Generalul Tod Wolters a fost numit de Patrick Shanahan, secretarul interimar al apărării în SUA, iar Consiliul Atlanticului de Nord a aprobat numirea, a indicat Alianţa.

El va prelua ștafeta în cadrul unei ceremonii care va avea loc „în săptămânile care vin” la Cartierul general al forţelor aliate din Europa, SHAPE, lângă Mons, în Belgia.

În prezent generalul Wolters este comandantul forţelor aeriene ale SUA în Europa, al forţelor aeriene ale SUA în Africa şi al Comandamentului aerian aliat. Fost pilot de vânătoare, el a luat parte la patru operaţiuni americane în Irak, inclusiv Furtună în Deşert.

Foto: EPA


49 de morți și 20 de răniți grav, într-un atac armat la două moschei din Noua Zeelandă!


 

Comentarii