Mergi direct la conținut »
Giganții din tehnologie condamnă la unison ordinul lui Trump
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Giganții din tehnologie condamnă la unison ordinul lui Trump

Giganții din tehnologie condamnă la unison ordinul lui Trump

Giganții din tehnologie au criticat ordinul lui Donald Trump, care interzice accesul musulmanilor din șapte țări pe teritoriul american, dar și primirea refugiaților. Printre primii care au reacționat a fost fondatorul Mark Zuckerberg, care a atras atenția că Statele Unite reprezintă o națiune de imigranți.

De Ioana Vochin,

Google și-a rechemat angajații imigranți, în urma acestui ordin. Oamenii ar putea să întâmpine probleme să intre pe teritoriul american, chiar dacă au toate actele în regulă. Mark Zuckerberg a criticat și el ordinul, afirmând că este îngrijorat de impactul deciziei.

”Bunicii mei au venit din Germania, Austria şi Polonia. Părinţii Priscillei au fost refugiaţi din China şi Vietnam. Statele Unite reprezintă o naţiune de imigranţi şi ar trebui să fim mândri de asta”, a scris Mark Zuckerberg pe pagina sa de Facebook.

Președintele executiv al Appple, scrisoare către angajați

Tim Cook, preşedintele executiv al Apple, le-a trimis angajaţilor o scrisoare în care a criticat politica lui Donald Trump. „Apple nu ar exista fără imigraţie, ca să nu mai vorbim despre dezvoltare şi inovare. Am auzit că mulţi dintre voi sunteţi îngrijoraţi de ordinul executiv privind restricţionarea imigraţiei din şapte state majoritar musulmane. Vă împărtăşesc îngrijorarea. Nu susţinem această politică. Aşa cum spunea Martin Luther King: Poate am venit cu vapoare diferite, dar acum suntem cu toţii în aceeaşi barcă”, a scris Tim Cook.

Șeful UBER, compensații pentru cei afectați

Şeful UBER spune că interdicţia impusă imigranţilor contravine valorilor americane. În plus, el a anunțat că va oferi compensații șoferilor afectați de acest ordin.

Orban l-a demis pe Mădălin Voicu! Ce s-a întâmplat înainte ca decizia premierului să fie anunțată
Recomandări

Orban l-a demis pe Mădălin Voicu! Ce s-a întâmplat înainte ca decizia premierului să fie anunțată

„Permiterea oamenilor din întreaga lume să vină aici şi să facă din America o casă este politica Americii încă de la fondare. Această interdicţie va avea impact asupra multor oameni nevinovaţi, o chestiune pe care o voi ridica, vineri, când merg la Washington la prima întâlnire a preşedintelui Trump cu mediul de afaceri”.

Prșeedintele executiv al Microsoft a reacționat și el.  „Ca imigrant şi preşedinte executiv am experimentat şi văzut impactul pozitiv al imigraţiei asupra companiei noastre, pentru ţară şi lume. Voi continua să susţin acest subiect important”, a declarat Satya Nadella.


Citește și:

Close
Închide
  Close