MENIU CAUTĂ
04 Feb. 2014 09:15 , de Adrian Văduva

Gigi Becali POATE ZÂMBI DIN NOU! Iată ce a spus premierul Victor Ponta despre CEREREA SA DE GRAŢIERE

Distribuie

Gigi Becali n-a pierdut nicio ocazie şi a făcut tot ce a depins de el spentru a ieşi mai repede din spatele gratiile. Din păcate pentru el însă toate eforturile sale au fost în zadar. Indiferent de motivele invocate de latifundiarul din Pipera cererile sale au fost respinse. Însă sunt şanse mari ca situaţia să se schimbe după declaraţiile premierului Victor Ponta. Şeful Guvernului a afirmat că ştie faptul că Ministrul Justiţiei a primit o cerere de graţiere a lui Gigi Becali. Documentul este analizat pentru a se lua o decizie dacă va fi trimis preşedintelui cu aviz pozitiv sau negativ. Deşi a recunoscut că hotărârea nu-i aparţine, Ponta i-a transmis voalat lui Robert Cazanciuc ce ar trebui să facă. În opinia preşedintelui PSD Gigi Becali ar trebui să mai primească o şansă adeoarece graţierile trebuie gândite în „beneficiul societăţii”.
„Există o cerere făcută la Ministerul Justiţiei, ministrul Justiţiei m-a informat şi urmează să ia o decizie. Eu cred că….nu, nu pot să spun. Dacă aş fi ministrul Justiţiei, aş propune preşedintelui acest lucru, dar nu sunt, este o decizie care aparţine ministrului Justiţiei”, a spus Ponta.
În acelaşi timp, premierul a ţinut să sublinieze că ministrul Justiţiei este cel care poate decide dacă înaintează o astfel de cerere preşedintelui ţării cu aviz pozitiv sau negativ şi că preşedintele este cel care graţiază.
Totodată, şeful Guvernului a anunţat că există mai multe cereri de acest fel însă cazul lui Gigi Becali este cel mai cunoscut, şi că instituţia graţierii „trebuie să funcţioneze” când sunt situaţii sociale speciale sau umane.
„Noi am căzut în nebunia în care toată lumea trebuie să stea la închisoare. Noi trebuie să ne gândim la beneficiul societăţii: ce e mai important, să îl ţin în închisoare sau…”, a adăugat Ponta.
Gigi Becali este închis pentru trei ani jumătate după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării, iar ulterior a primit un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.
Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.
El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o cerere de întrerupere a pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

Citește mai multe despre Gigi Becali și Victor Ponta pe Libertatea.

Comentarii