MENIU CAUTĂ
03 Aug. 2018 21:19

Fosta adjunctă a lui Bica e noul procuror-şef adjunct al DIICOT. Soțul ei a fost trimis în judecată de DNA

Distribuie

Giorgiana Hosu, fosta adjunctă a lui Bica, e noul procuror-şef adjunct al DIICOT. Ea a fost delegată, pentru o perioadă de şase luni, în funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT, în urma unei decizii luată de procurorul general Augustin Lazăr. 

Cel care a propus-o pe Giorgiana Hosu pentru această funcţie a fost şeful DIICOT, Felix Bănilă, potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres.

Giorgiana Hosu a mai ocupat funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT, în perioada în care instituţia era condusă de Alina Bica.

Ea a candidat fără succes în 2015 la funcţia de procuror şef al DIICOT, pierzând competiţia în favoarea lui Daniel Horodniceanu.

Ulterior, în mai 2016, Giorgiana Hosu a depus o cerere la CSM prin care a solicitat încetarea activităţii la DIICOT, ea revenind la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Motivul pentru care Giorgiana Hosu a plecat în 2016 de la DIICOT a fost faptul că ministrul Justiţiei de atunci, Raluca Prună, nu a mai propus-o pentru un nou mandat în structura de conducere a Direcţiei.

În 2017, soţul Giorgianei Hosu, Dan Hosu, a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă.


CITEȘTE ȘI: 

REPORTAJ/Localnicii din Deveselu nu se tem de Putin sau de rachete balistice. Sunt supărați că poștașul întârzie cu pensiile/ VIDEO

VIDEO/Pasul ”Neputinţei”. Reabilitat în urmă cu 14 ani, podul feroviar de la Bobolia, grav afectat de viituri, este ”pus în siguranţă” cu traverse scoase din uz

Citește mai multe despre Alina Bica și DIICOT pe Libertatea.

Comentarii