În luna februarie, Giulia a împlinit trei anişori. Dacă anul trecut de ziua ei, micuţa începea curele de chimioterapie atât de necesare în lupta cu boala de care suferea – leucemie acută limfoblastică, anul acesta, tot în jurul zilei de naştere, familia copilei avea să afle că tratamentul a dat roade şi că fata a scăpat de boală şi de chinul provocat de aceasta. “Am ajuns în punctul acela în care simţim că am reuşit şi că lupta noastră, dar şi a tuturor celor care ne-au ajutat nu a fost în zadar. Suntem optimişti şi sub nici o formă nu ne vom gândi că boala va recidiva, cu toate că ştim şi ni s-a explicat foarte clar că acest lucru se poate întâmpla. Doar că noi gândim pozitiv şi îl lăsăm pe «dacă» deoparte…. Copila noastră merita tot ce-i mai bun, aşa cum merită, de fapt, toţi copilaşii. Şi vom face tot ce ne stă în puţinţă să-i oferim ce merită”, spune, emoţionat, tatăl Giuliei.

9 luni, internată la Istanbul

Părintele copilei a cărei poveste v-am relatat-o în vara anului trecut, atunci când familia a apelat la ajutorul Fundaţiei Ringier, pentru ca micuţa să-şi poată duce tratamentul la bun sfârşit, ne-a povestit cât de mult au suferit fiicele sale din cauza faptului că au fost nevoite să stea departe una de cealaltă atât de mult timp. Şi asta pentru că, mai bine de 9 luni, Giulia a fost nevoită să stea internată, împreună cu mămica ei, într-un spital din Istanbul. “Pe lângă faptul că aveam de tratat un copil grav bolnav, celălalt picase într-o depresie cumplită. Şi asta pentru că surioara Giuliei nu a petrecut nici măcar o noapte departe de mama ei, iar când ne-a lovit necazul ăsta, a rămas dintr- o dată singură… Şi uite aşa am ajuns să ne tratăm amândoi copiii: unul de leucemie, iar cealălalt de o puternică depresie”, adaugă bărbatul. Însă după ce mama şi surioara s-au întors acasă, copila cea mare a început să-şi revină spectaculos.

Pe Giulia boala a transformat-o foarte tare. Şi, dacă înainte de acest urât episod din viaţa ei micuţa nu era chiar prietenoasă, acum s-a transformat într-un copil extrem de sociabil. În prezent, copila este nevoită să-şi repete analizele săptămânal în România şi, o dată pe lună, la clinica din Istanbul în care s-a tratat. Până acum totul a decurs bine, iar dacă şi analizele de la sfârşitul acestei luni îi ies bine, micuţa va scăpa şi de cateterul pe care îl are încă în piept.

Diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică înainte de a împlini 2 ani

Cu doar câteva săptămâni înainte de a împlini doi anişori, Giula a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică, iar complicaţiile apărute după o scurtă perioadă petrecută într-un spital din Capitală i-au determinat pe părinţi să o ducă la o unitate medicală din Istanbul. A stat internată timp de 9 luni în unitatea din Turcia, timp în care a făcut tratament cu citostatice. La începutul lunii octombrie a terminat curele de chimioterapie şi a părăsit spitalul. Acum, la aproape 6 luni de la finalizarea completă a tratamentului citostatic, micuţa se poate declara învingătoare în lupta grea pe care a dus-o. Sperăm să auzim de cât mai multe poveşti cu final fericit.

 

Reacția tranșantă a Simonei Halep! Ce a deranjat-o foarte tare: 'o nesuferită...'
GSP.RO

Reacția tranșantă a Simonei Halep! Ce a deranjat-o foarte tare: 'o nesuferită...'