Mergi direct la conținut »
Google celebrează 50 de ani de Pride cu un Doodle special  
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Google celebrează 50 de ani de Pride cu un Doodle special 

Google celebrează 50 de ani de Pride cu un Doodle special 

"Celebrăm Pride" este mesajul transmis de Google printr-un Doodle care marchează 50 de ani de la primele mișcări și proteste ale membrilor comunității LGBTQ.

De Andreea Radu,

Google a publicat, marți, un Doodle care trece în revistă Pride-ul din ultimele cinci decenii. Cei de la Google au dorit să sublinieze modul în care parada a crescut în amploare odată cu timpul, adunând din ce în ce mai mulți oameni care se luptă pentru drepturile persoanelor LGTBQ.

Google Doodle dedicat comunității LGTBQ

În România, parteneriatul civil a fost respins de senatul român,iar persoanelor dintr-un cuplu de același sex li s-a refuzat drepturile, printre altele, de a se căsători legal sau de a primi moștenire de la partenerul de viață.

Conform dicționarului Cambridge, gay pride, o componentă a curentului „Celebrăm Pride”, este idea că persoanele gay nu ar trebui să-și țină secret orientarea sexuală. În schimb, ar trebui să fie mândre de ea, potrivit playtech.ro.

Anul acesta, în București, Marșul Pride are loc pe 22 iunie, de la ora 17.00, iar evenimentele dedicate comunităţii LGBTQI+ vor avea loc în perioada 15 şi 23 iunie.

În perioada 6-9 iunie, în Timișoara, va avea loc evenimentul „Pride Timișoara – Celebrăm diversitatea”, iar cea de-a treia ediție a marșului Pride din Cluj-Napoca, organizat de comunitatea LGBTQ, va avea loc în 15 iunie, în centrul Clujului.


FOTO | Corespondență Libertatea de la Bienala de Artă de la Veneția 2019: de la epava unui vas pe care au murit 1.000 de imigranți până la performance-ul de pe o plajă artificială, cu care Lituania a câștigat Leul de Aur


Close
Închide
  Close