MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

Grupul german de asigurări Ergo pleacă din România. Activitățile, împărțite între Generali și Allianz Țiriac

Distribuie

Grupul german de asigurări Ergo pleacă din România, după ce a pierdut parteneriatul cu Unicredit Bank. Afacerile acestuia vor fi împărțite între companiile de asigurări Generali România și Allianz Țiriac, scrie Economica.net. Ion Țiriac, coproprietar la aceasta din urmă, este cel mai bogat român potrivit topului Forbes.

Ergo este un grup din Germania care are ca acționar gigantul Munich Re, unul dintre cele mai mari grupuri de reasigurare din lume. Practic, Munich Re asigură ceilalți asigurători din piață.

Ei bine, Unicredit nu a prelungit înțelegerea prin care oferea asigurări Ergi clienților săi, astfel că Ergo a luat decizia de a pleca din România. Despărțirea de Unicredit s-a făcut la nivel european, iar în România banca germano-austriacă ar avea acum doi noi parteneri: Generali și Allianz Țiriac.

Ergo depusese de curând actele pentru a vinde polițe de răspundere civilă auto (RCA).

Ergo a venit în România în 2009, iar în 2015 voia să cumpere Astra Asigurări. Între timp, aceasta din urmă a fost închisă.

Asigurările RCA, jucători puțini, scumpiri pe bandă

Sectorul asigurărilor a fost zguduit în ultimii ani de mai multe falimente și proteste ale transportatorilor, ca urmare a creșterii masive a prețurilor la polițele auto.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis recent creșterea tarifului de referință pentru polițele RCA, ceea ce a determinat o nouă scumpire a acestora.

O investigație a Consiliului Concurenței a constatat că în sectorul RCA este prea puțină competiție.

Citește mai multe despre Allianz-Țiriac, ASF, asigurari, asigurari auto, generali și RCA pe Libertatea.

Comentarii