Mergi direct la conținut »
Grupul Thomson Reuters vinde divizia care furniza informații bursiere pentru Wall Street cu 17 miliarde de dolari
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Grupul Thomson Reuters vinde divizia care furniza informații bursiere pentru Wall Street cu 17 miliarde de dolari

Grupul Thomson Reuters vinde divizia care furniza informații bursiere pentru Wall Street cu 17 miliarde de dolari

Fondul privat de investiții Blackstone va cumpăra divizia Thomson Reuters care furniza informații bursiere către băncile de investiții și companiile de brokeraj de pe Wall Street cu 17 miliarde de dolari, scrie Bloomberg.

De Daniel Ionașcu,

Mai exact, Blackstone va cumpăra un pachet de 55% din acțiunile diviziei de Finanțe și Riscuri din cadrul Thomson Reuters, alături de alți investitori. Aceștia sunt GIC – un fond suveran al statului Singapore, și fondul de pensii Canada Pension Plan Investment Board.

Thomson Reuters va reține pachetul de 45% din acțiuni.

Grupul va primi 3 miliarde de dolari în bani gheață, iar alte 14 miliarde de dolari vor fi sub formă de datorii și acțiuni preferențiale.

Grupul Thomson, controlat de către familia canadiană cu același nume, a cumpărat agenția de știri Reuters în anul 2008 cu 8,7 miliarde de lire sterline.

Concurență cu Bloomberg și News Corp

Odată cu achiziția diviziei de informații financiare, Stephen Schwarzman – cofondatorul Blackstone – va ajunge concurent direct cu miliardarul Michael Bloomberg, fost primar al New York-ului. Acesta deține agenția de știri Bloomberg, care concurează cu Reuters în furnizarea de informații și date către Wall Street.

Un alt competitor este grupul de presă News Corp, controlat de magnatul Rupert Murdoch. News Corp deține agenția de știri Dow Jones. Murdoch din urmă a cerut recent ca Facebook să plăteasca pentru știrile de calitate de pe rețeaua sa socială tot așa cum furnizorii de cablu plătesc pentru televiziunile oferite.

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

Murdoch a vândut recent către Walt Disney principalele sale televiziuni și studiouri de filme din cadrul grupului 21st Century Fox, într-o tranzacție de 65 de miliarde de dolari.

Tot Murdoch este, la rândul său, interesat de preluarea CNN. Grupul telecom AT&T cumpără conglomeratul media Time Warner cu 85 de miliarde de dolari. Însă, autoritățile antitrust se opun tranzacției și cer ca AT&T să renunțe la Turner, divizia care deține televiziunile CNN, TBS, TNT sau Cartoon Network.

Agenția de știri Reuters va rămâne parte a grupului Thomson Reuters, alături de divizia de contabilitate, drept și taxe. Agenția de știri va primi anual câte 325 de milioane de dolari de la Blackstone timp de 30 de ani pentru a beneficia de fluxul de știri. Suma va fi indexată cu inflația.

Reuters a fost fondată în 1851 de Paul Julius Reuter în Londra.

Ce se va întâmpla cu banii

Thomson Reuters va folosi 9-10 miliarde de dolari din sumele primite pentru a răscumpăra acțiuni, iar restul banilor vor fi folosiți pentru investiții în divizia de taxe și drept sau achiziții.

Anterior, Thompson Reuters și-a vândut divizia de proprietate intelectuală și știință către Onex Corp și Baring Private Equity Asia pentru 3,55 miliarde de dolari.

Close
Închide
  Close