Mergi direct la conținut »
Guvernul a rezolvat prin Ordonanţă cerinţa UDMR privind predarea limbii române în şcolile minorităţilor; Ministrul Educaţiei şi-a pierdut mandatul din acest motiv
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Guvernul a rezolvat prin Ordonanţă cerinţa UDMR privind predarea limbii române în şcolile minorităţilor; Ministrul Educaţiei şi-a pierdut mandatul din acest motiv

Guvernul a rezolvat prin Ordonanţă cerinţa UDMR privind predarea limbii române în şcolile minorităţilor; Ministrul Educaţiei şi-a pierdut mandatul din acest motiv

Guvernul a rezolvat prin Ordonanţă cerinţa UDMR privind predarea limbii române în şcolile minorităţilor. Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, şi-a pierdut mandatul din acest motiv şi a explicat de ce a demisionat, precizând că solicitarea UDMR privind predarea Limbii române la clasele cu predarea în limbile minorităților naționale este inacceptabilă.

De Valentina Postelnicu,

Anunţul privind Ordonanţa de modificare a prevederii privind  a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

„A fost pe ordinea de zi suplimentară a Guvernului de astăzi, de la Ministerul Educaţiei, s-a stabilit ca predarea limbii române la învăţământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale se va face de către cadrele didactice de la clasele repective. Practic, se revine la situaţia dinainte de ordonanţa simplă”, a explicat Barbu.

Ministerul Educaţiei a fost reprezentat de o doamnă secretar de stat, a mai spus Nelu Barbu, în briefing.

OUG 9, care a dus la demisia ministrului Educaţiei, a introdus prevederea privind predarea Limbii române la clasele cu predare în limbile minorităților de cadre didactice cu studii superioare.

UDMR a anunţat că dorește menținerea situației anterioare prin care Limba română să fie predată de învățători şi a anunţat că protocolul PSD-UDMR este suspendat până când se va rezolva această cerinţă.

Joi, după o discuţie în biroului lui Liviu Dragnea de la Parlament, ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a anunţat că îşi dă demisia din funcţie.

Citeşte şi: Primăria Sectorului 5 are o explicație halucinantă pentru gazonul pus între șinele de tramvai: „Ajută la calmarea psihicului uman!”

Close
Închide
  Close