11 Oct. 2017 16:00 , de Valentina Postelnicu

VIDEO/ Ședință de Guvern, cu o zi înaintea deciziei privind remanierea. Sevil Shhaideh nu a participat la ședință

Distribuie

Guvernul s-a reunit în ședință, cu o zi înainte de decizia privind remanierea. Pe ordinea de zi a ședinței s-a aflat, printre altele, și un memorandum care vizează aprobarea deblocării unor posturi vacante din Ministerul Transporturilor - Autoritatea pentru Reformă Feroviară.

UPDATE ora 16:00. Sevil Shhaideh nu participă la ședința de Guvern, ministrul Dezvoltării Regionale delegându-și atribuțiile unui secretar de stat, transmite Digi 24. Sevil Shhaideh este unul dintre miniștrii din Guvernul Tudose care ar putea fi remaniați.

Potrivit Executivului, printre proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda şedinţei se numără şi un proiect de lege pentru ratificarea Acordului între Guvernele României şi Croaţiei privind protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate, semnat la Zagreb, la 12 iunie 2017.

Pe agenda şedinţei se află şi un proiect de hotărâre pentru modificarea HG 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici, dar şi un proiect de hotărâre pentru modificarea HG 1522/2006 privind aprobarea structurii organizatorice şi a Regulamentului de funcţionare a Agenţiei Naţionale Anti-Doping.

Totodată, Guvernul va discuta miercuri un proiect de hotărâre privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Autostrada Lugoj – Deva”, aflate pe raza localităţii Brănişca, din judeţul Hunedoara.

Pe agenda şedinţei se află şi o informare privind stadiul pregătirii alegerilor locale parţiale din data de 5 noiembrie.

Potrivit surselor, lista remaniabililor ar viza mai mulți miniștri, decizia finală urmând a se lua în ședința Comitetului Executiv Național de joi. Interesant este însă și un alt subiect care va fi luat în dezbatere în ședința forului statutar de conducere: 'implicarea unor structuri din partid în activitatea Executivului'.

Social-democrații nu sunt toți de acord cu schimbarea Rovanei Plumb și a lui Sevil Shhaideh. În primul rând pentru că cele două portofolii sunt foarte importante, dar și pentru că cele două sunt apropiate ale liderului PSD Liviu Dragnea. În plus, în PSD s-a dat deja un vot de susținere pentru cele două membre ale Guvernului.


Citește și: Editorial de Claudiu Săftoiu. Să ne revenim: Liviu Dragnea, primul președinte 'ne-premier' al PSD, conduce totuși guvernul României

Loading...
Comentarii