MENIU CAUTĂ
27 Aug. 2018 15:07 , de Daniel Ionașcu

Hotelierii se plâng că scade numărul de turiști din Israel, după bătaia încasată de patru cetățeni de la Jandarmerie

Distribuie

Hotelierii au anunțat că se observă un recul al numărul de turiști din Israel, după bătaia încasată de patru cetățeni ai statului-evrei de la Jandarmerie în timpul mitingului diasporei, din data de 10 august.

Reamintim, patru cetățeni israelieni au fost bătuți de către forțele de ordine, laolaltă cu șoferul taxiului, pe una din străzile lăturalnice Pieței Victoriei. Aceștia au încercat să arate pașapoartele, dar nu au mai reușit.

Ambasada Israelului a condamnat incidentele, iar Jandarmeria a explicat prin faptul că participanții la miting foloseau taxiuri pentru a pleca de la protest.

Acum, patronatele din turism se plâng că începe să scadă numărul de turiști israelieni care vizitează țara noastră și cer autorităților măsuri ca acest lucru să nu se perpetueze. Și asta pentru că Israelul este a doua sursă de turiști străini pentru țara noastră, după Germania.

Israelul, locul al doilea la turiști străini trimiși în România

'Efectele agresiunii a patru turişti israelieni de către jandarmii români nu se lasă aşteptate, iar la două săptămâni după incident hotelierii au constatat deja o uşoară scădere a numărului de turişti din această ţară', arată Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR).

'Pentru a stopa declinul fluxului de turişti, autorităţile române ar trebui sa comunice cu turoperatorii şi cu autorităţile din Israel, dar şi cu turiştii, în general, şi să încerce să-i convingă că Bucureştiul şi România reprezintă destinaţii sigure. Ar trebui să se insiste atât cu comunicate oficiale (cu scuze pentru incidentul creat şi cu asigurări pentru viitor), cât şi cu o intensificare a comunicării de marketing', mai arată Federația în comunicat.

Anul trecut au vizitat România 220.949 de turişti israelieni, dintr-un total de 2.73 milioane de turişti străini, adică puţin peste 8% din piaţă. Israelul se situează pe locul doi ca ţară emitentă de turişti pentru România, dupa Germania, cu 262.200 de turişti.

Apel la autorități

Călin Ile, președintele FIHR, spune că acum ar trebui să îşi arate eficienta şi Compania Municipală de Turism Bucureşti, care are personal bine plătit şi bugete consistente pentru promovarea oraşului, dar 'efectele sunt zero'.

Comentarii