MENIU CAUTĂ

Turiști israelieni, bătuți de jandarmi în timpul protestelor. Ambasada Israelului: „Acest incident este inacceptabil”

Distribuie

Ambasada Israelului în România comentează incidentul în care au fost implicați cei patru turiști, vineri seara, în timpul protestelor violente din București.

„Având în vedere dovezile pe care le avem în acest moment, se pare că turiști israelieni nevinovați s-au aflat foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seara, în timp ce mergeau, cu un taxi, de la hotel, către un restaurant din București. Au fost opriți, trași afară din mașină și, în ciuda faptului că au arătat pașapoartele străine și au explicat că nu au nimic de a face cu evenimentele în curs, au fost bătuți de către forțele de ordine. Considerăm acest incident că fiind inaccepatbil și extrem de serios. Turiștii israelieni care au avut de suferit de pe urma intervenției brutale vor depune plângere penală împotriva agresorilor”, a scris Ambasada Israelului în comunicatul de presă.

Patru turiști israelieni au fost bătuți de jandarmi, împreună cu taximetristul care îi transporta, după mitingul diasporei. Martorii susțin că forțele de ordine au oprit taxiul, au zguduit taxiul și i-au tras afară pe oamenii care se îndreptau spre un club.

Scena a fost filmată iar imaginile au fost văzute de zeci de mii de oameni pe rețelele sociale.


CITEȘTE ȘI: Mihail Bumbeş, unul din oamenii care au făcut scut în jurul femeii jandarm bătute: „Era normal să încercăm să-i salvăm”


 

Citește mai multe despre ambasada și jandarmi pe Libertatea.

Comentarii