MENIU CAUTĂ
10 Iul. 2018 14:21 , de Cristian Simion

Imaginile zilei: Localnici la adăpost de ploaie, în timp ce pompierii le desfundă şanţurile. Reacţia primarului (FOTO&VIDEO)

Distribuie

Imaginile acestei zile în care trei judeţe se află sub cod roşu de inundaţii şi în multe altele pompierii abia fac faţă intervenţiilor vin de la Răcari, judeţul Dâmboviţa, şi spun, într-adevăr, mai mult decât o mie de cuvinte. Pe o stradă din localitate, doi pompieri militari trag apa cu motopompa dintr-un şanţ înfundat, în timp ce un al treilea dă la lopată noroiul acumulat în şanţul colmatat. Nici picior de localnic în zonă.

Se întâmplă marţi, la Răcari, județul Dâmboviţa, acolo unde pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru evacuarea apei care s-a acumulat în mai multe zone din oraş. În timp ce subofiţerii şi ofiţerii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență îşi fac cu prisosinţă datoria, localnicii stau liniştiţi la adăpost.

Contactat telefonic de reporterul Libertatea, primarul oraşului Răcari, Marius Florin Caraveţeanu, a declarat că faptul că localnicii stau la adăpost de ploaie nu este nicidecum vreo noutate.

Edilul a afirmat că în unele zone bălteşte apa şi că în zonă acţionează mai multe persoane.

„Pompierii, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, tot administrativul Primpriei suntem în teren”, spune edilul.

Întrebat despre faptul că localnicii nu intervin deloc, deşi ei sunt beneficiarii a ceea ce fac pompierii şi voluntarii, edilul spune: „Nu e o noutate asta”.

„Aţi văzut Las Fierbinţi? E aceeaşi situaţie. E, de fapt, reală. Sunt frecvente situaţiile astea”, declară edilul.

Înrebat dacă i-a scos la muncă pe beneficiarii de ajutoare sociale, primarul din Răcari spune că acolo unde a fost cazul, cei care primesc bani în baza Legeii 416  au fost scoşi la muncă.

Totodată, rugat să le transmită un mesaj localnicilor care stau în case în timp ce pompierii muncesc, edilul pare uşor descurajat.

„De vreo 10 ani le transmit, cred că mă lovesc de ceva, un gard înalt, ceva de genul ăsta”, spune descumpănit Marius Florin Caraveţeanu.

Imaginile de la Răcari nu sunt nici pe departe unice.

Tot marţi, pompierii din Dâmboviţa au intervenit şi la Cojasca. În imagini, se văd un bărbat și  o femeie alături de un subofiţer, însă tot pompierul este cel care dă cu târnăcopul în curtea sătenilor.

Săptămâna trecută, în Teleorman, doi localnici au fost „imortalizaţi” în timp ce se odihnesc pe o băncuţă, cu apa trecându-le de glezne, în timp ce pompierii intervin la inundaţii.

Citește și: EXCLUSIV/Părăsit de mamă la patru luni, pilotul mort a fost crescut de bunică și, de la 14 ani, de Armată! (FOTO&VIDEO)

Citește mai multe despre inundatii și pompieri pe Libertatea.

Comentarii