Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Îmbulzeală la Palatul Culturii din Iași, redeschis după opt ani! Mii de oamenii vor să îl viziteze gratis | GALERIE FOTO

Îmbulzeală la Palatul Culturii din Iași, redeschis după opt ani! Mii de oamenii vor să îl viziteze gratis | GALERIE FOTO

Aglomeratie mare în fața Palatului Culturii din Iași, unde mii de curioși s-au așezat la rând încă de la primele ore ale dimineții de miercuri pentru a profita de gratuitate la vizitarea acestuia.

Redeschis după opt ani de restaurare, Palatul Culturii din Iași se poate vizita gratuit azi, coada întinzându-se din curtea instituției până în strada, fiind nevoie ca zona să fie supravegheată de jandarmi și polițiști.

Palatul Culturii a devenit o adevărată bijuterie arhitecturală, iar astăzi este singura zi în care cei interesați pot vizita gratuit muzeele din interior. Astfel, cu toate că programul de vizitare a început la ora 10, sute de persoane erau așezate la coadă încă de la primele ore.

„Am venit de la 8:30 ca să fiu sigur că reușesc să intru. Am auzit că interiorul Palatului este de nerecunoscut și sunt curios să văd cum arată”, a spus unul dintre cei care s-au așezat la rând.

Palatul Culturii din Iași se întinde pe o suprafață de 26.000 de metri pătrați și are 300 de încăperi. Unul dintre cele mai atractive locuri din Palat este zona în care s-ar afla vestigiile vechii Curții Domnești, care pot fi vizibile printr-o podea de sticlă.

„Când am intrat aici mi-a fost frică să calc pe sticlă. Te gândești că se sparge”, a spus o vizitatoare.

Pentru reabilitarea clădirii s-au alocat 25 de milioane de euro, 80 % din aceşti bani venind de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei în urma unui împrumut făcut de Guvern în 2006. Restul de 20 % au fost viraţi de Ministerul Culturii.

Pentru cei care nu vor reuși să viziteze azi Palatul, de joi prețul unui bilet variază între 10 și 40 de lei.

Foto și text: Ioana Rotariu

Close
Închide
  Close