De Livia Lixandru,

UPDATE – ora 17.05: Peste o sută de pompieri au intervenit timp două zile, prin rotaţie, ca să stingă incendiul din pădurea Măgura, în prezent zona fiind supravegheată de pădurarii din Ocolul Silvic „Valea Sadului” Cisnădie, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu.

„Incendiul a fost lichidat în cursul serii trecute (marţi – n.r.), iar peste noapte micile focare existente au rămas sub supravegherea reprezentanţilor Ocolului Silvic ‘Valea Sadului’ Cisnădie. Momentan se execută recunoaşteri de către echipe mixte cu scopul de a evalua suprafaţa afectată şi a stabili cauza care a condus la izbucnirea incendiului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Alina Voina, citată de Agerpres.

Deocamdată, ISU Sibiu nu poate preciza nici cauza, nici valoarea pagubei produse de incendiul din pădurea Măgura.


Potrivit sursei citate, intervenţia a fost îngreunată din cauza condiţiilor meteorologice, configuraţiei terenului şi accesului greu la sursele de alimentare cu apă.

„Incendiul se manifestă în continuare cu precădere la litiera pădurii pe zone abrupte şi greu accesibile. Intervenţia pompierilor militari se desfăşoară cu dificultate având în vedere relieful din zonă şi focarele care se reaprind în condiţiile de vânt. De asemenea, transportul apei este efectuat de la aproximativ 3 km (vermorele, rezervoare de apă mobile) cu ajutorul autoturismelor off-road.

În momentul de faţă intervin la faţa locului peste 40 de pompieri militari din cadrul ISU Sibiu, precum şi un număr mare de membri ai Ocolului Silvic şi SVSU, împreună cu cetăţeni voluntari”, precizează reprezentanţii ISU Sibiu, citați de Agerpres.

FOTO: Oradesibiu.ro

Citeşte şi:

Un jurnalist, pe urmele lui Paul Le Roux, personaj unic în lumea criminalității organizate: trafic de cocaină, de arme, lingouri de aur și asasini plătiți. Au fost și programatori români care au lucrat pentru el!

Cum s-au fraudat, în toamna lui 2019, examenele prin care ajungi pilot! Cursanții au făcut un grup de WhatsApp și au păcălit testele la 18 materii. Unii nu știau nici cum se oprește motorul avionului!

Situație uluitoare la o parohie din județul Sibiu: icoane valoroase „s-au evaporat” de pe pereții bisericii! După scandal, preotul le-a adus înapoi, dar localnicii spun că sunt altele!

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult