UPDATE 14 iulie, ora 8:00: Pompierii intervin miercuri dimineață pentru a stinge incendiul de la depozitul de materiale reciclabile din Buzău, la mai bine de 13 ore de la izbucnirea acestuia. Militarii acționează pentru lichidarea ultimelor focare, au precizat reprezentanții ISU Buzău, conform Mediafax.

Practic, din cauza cantităţilor mari de materiale combustibile, butelii încărcate cu gaz, s-a format foarte mult jar la nivelul solului, iar pompierii iau bucată cu bucată toate materialele care nu au ars în întregime şi le udă.

pompierii ISU Buzău

Peste 90 de pompieri au acționat în cursul nopții pentru stingerea incendiului cu nu mai puțin de 18 autospeciale, unele venite din județele învecinate. Miercuri dimineață vor acționa șapte echipaje în vederea lichidării ultimelor focare.

200 de persoane au fost evacuate din locuințele situate în apropierea depozitului de materiale reciclabile. Oamenii au revenit în casele lor în cursul nopții, au precizat reprezentanții ISU Buzău.

După ce vor lichida complet focul, pompierii vor demara o anchetă pentru a stabili cauzele producerii incendiului.


UPDATE 22.30. Un pompier de la o firmă privată a fost transportat marţi seara la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău după ce a fost intoxicat cu fum în timpul unei intervenţii pentru stingerea incendiului izbucnit la o hală a unei societăţi comerciale din municipiu, potrivit Agerpres.

UPDATE 20.00: Pentru eficientizarea misiunii, dispozitivul va fi suplimentat cu alte 2 mașini de stingere de la ISU BIF Aceste măsuri se impun având în vedere cantitatea mare de material combustibil și intensitatea arderii. Din motive de siguranță, 200 de persoane, aflate în proximitatea zonei de manifestare a incendiului, vor fi evacuate. Intervenția este deosebit de dificilă din cauza degajărilor intense de fum, dar și din cauza temperaturilor extrem de ridicate. Pompierii intervin cu apă și spumă pe toate laturile depozitului.

Liniște, zâmbește președintele! Ce promitea Klaus Iohannis în 2014 și ce face azi
Recomandări

Liniște, zâmbește președintele! Ce promitea Klaus Iohannis în 2014 și ce face azi

„Incendiul este unul violent, sunt cantităţi mari de substanţe combustibile care ard. Dacă o să fie nevoie de suplimentarea forţelor se va întâmpla şi acest lucru. Incendiul se manifestă la o societate comercială care se ocupă de materiale refolosibile”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu, potrivit știridebuzău.ro

Mașinile de stingere au fost suplimentate cu alte 2 echipaje de la ISU Brăila. 20 de autospeciale se luptă să stingă flăcările.

Pentru eficientizarea misiunii și limitarea pericolului de extindere a flăcarilor, la fața locului intervin 12 mașini de stingere și un echipaj al serviciului voluntar pentru situatii de urgenta. În sprijinul colegilor de la ISU Buzău au fost dislocate 3 autospeciale de stingere de la ISU Prahova, 1 de la ISU Ialomița și 1 de la ISU Vrancea.

Misiunea este una dificilă având în vedere degajările mari de fum și suprafață mare afectată. Pentru protecție populației aflată în zonă, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert. Din informațiile existente, nu ar fi persoane surprinse în interiorul depozitului.

Citeşte şi:

Bărbat dispărut de trei zile din Dâmbovița, găsit mort într-un pârâu

Gigi Becali, derapaj sexist la adresa Vioricăi Dăncilă. Incredibil ce a putut sa spuna despre ea: "Ne ducem pe miriște!"
GSP.RO

Gigi Becali, derapaj sexist la adresa Vioricăi Dăncilă. Incredibil ce a putut sa spuna despre ea: "Ne ducem pe miriște!"

Horoscop 14 noiembrie 2019. Săgetătorii au nevoie de răbdare
HOROSCOP

Horoscop 14 noiembrie 2019. Săgetătorii au nevoie de răbdare