Mergi direct la conținut »
Incendiul de la Grenfell Tower | Pompierii caută victimele cu ajutorul câinilor. Patrupedele, echipate cu pantofi speciali
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Incendiul de la Grenfell Tower | Pompierii caută victimele cu ajutorul câinilor. Patrupedele, echipate cu pantofi speciali

Incendiul de la Grenfell Tower | Pompierii caută victimele cu ajutorul câinilor. Patrupedele, echipate cu pantofi speciali

Pompierii care cercetează Grenfell Tower pentru a da de urma altor victime ale incendiului devastator sunt ajutați de căței antrenați special în acest sens. Patrupedele au fost echipate cu încălțăminte specială pentru această misiune, relatează Daily Mail.

Pompierii londonezi se confruntă cu o operațiune foarte dificilă și riscantă, în urma tragediei din noaptea de marți spre miercuri. Ei cercetează acum blocul cu 24 de etaje, distrus complet în urma incendiului. Zeci de persoane sunt date dispărute, ceea ce înseamnă că trupurile lor s-ar afla în clădire.

Pompierii sunt ajutați în căutări și de mai mulți căței, antrenați speical în acest sens. Patrupedele au un miros mai puternic decât cel al pompierilor, astfel că pot fi cercetate zone mai mari, ceea ce înseamnă că pompierii stau mai puțin timp în clădirea instabilă.

Înainte să însoțească pompierii, patrupedele au fost echipate corespunzător. Respectiv, au primit pantofi speciali pentru nu se răni la lăbuțe.

Bilanțul oficial se ridică momentan la 30 de morți, însă autoritățile se așteaptă ca acest număr să crească, mai ales că zeci de oameni sunt dați dispăruți. Tragedia a impresionat întrega țară. De altfel, peste 4,5 milioane de lire sterline au fost strânse pentru victimele incendiului. Oamenii au donat și cantităţi impresionante de alimente, apă şi haine pentru supravieţuitori şi le-au pus adăposturi la dispoziţie.

Trei apeluri de donaţii lansate pe site-ul JustGiving au ajutat la strângerea a trei milioane de lire sterline, iar o campanie a cotidianului Evening Standard a permis strângerea a încă 1,5 milioane până sâmbătă dimineaţă. Totodtă, Guvernul britanic a promis un fond de cinci milioane de lire sterline pentru victime.

Ce se știe până acum despre incendiul de la Grenfell Tower

Close
Închide
  Close